Отидете към основна версия

6 885 12

25-метров амфибиен катамаран за $30 млн

  • катамаран-
  • амфибия

Това превозно средство може да се движи по вода, пясък и суша

Италианските дизайнери от студиото Lazzarini представиха проект на уникална премиум яхта, наречена Pagurus, която може да се движи както по вода, така и по суша. 25-метровата амфибия върви в комплект с електрическа кола на Tesla и се оценява на 30 милиона долара.

Проектът Pagurus (както се нарича един от раците отшелници) се основава на класически катамаран. Съдът е изработен от 31 процента въглеродни влакна и 69 процента кована стомана. Яхтата е оборудвана със слънчеви панели, два дизелови двигателя с мощност 900 к.с. и електрически двигатели. Катамаранните батерии могат да се презареждат от слънчева светлина, както и чрез възстановяване на енергията, генерирана по време на движение от витлата във водата.

Основната характеристика на уникалния проект е неговите амфибийни възможности. В дъното на катамарана са скрити четири шестметрови витла, задвижващи се от дизелови двигатели с мощност 440 конски сили. Когато яхтата се приближи до плитка вода, достатъчно е да се натисне един бутон и огромните стоманени витла започват да придвижват амфибията по суша, независимо каква е настилката - пясък, сняг или кал. На вода максималната скорост на Pagurus е 46 километра в час.

Друга идея на дизайнерите е скрито товарно отделение, в което може да се постави различно оборудване - от ATV и снегомобили до пикапът на Tesla, носещ името Cybertrack и предлагащ се заедно с катамарана. Когато яхтата излезе на сушата, електрически асансьор ще позволи на автомобилите да бъдат спуснати на твърда повърхност за няколко минути и пътуването да продължи с друг вид транспорт.

25-метровата яхта може удобно да побере 12 души. Клиентът може да избере довършителните работи и обзавеждането на интериора по своя преценка. Очакваната цена на уникалната амфибия ще бъде 30 милиона долара.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.

Свързани новини