Last news in Fakti

13 Януари, 2022 10:14 5 738 7

Италианците изобретиха летяща 80-метрова суперяхта

  • яхта-
  • lazzarini-
  • летяща яхта-
  • катамаран

Тя има 10 каюти, плувен басейн, кът за хранене и хеликоптерна площадка

Италианците изобретиха летяща 80-метрова суперяхта - 1

Италианското студио Lazzarini разкри концепцията си Air Yacht, която представлява летяща суперяхта. Плавателният съд съществува само на рендери и е фокусиран предимно върху туристически компании. Благодарение на два компресирани балона с хелий, Air Yacht може да остане във въздуха повече от 48 часа и след това да кацне на вода. Яхтата има десет самостоятелни каюти, 360-градусов панорамен апартамент и хеликоптерна площадка на борда.

Италианците изобретиха летяща 80-метрова суперяхта

Външно Air Yacht наподобява гигантски катамаран с два дирижабъла, закачени към централна част, която е широка десет метра и дълга 80 метра. Основната палуба разполага с 360-градусов главен апартамент, хеликоптерна площадка и осемметров басейн, докато каютите за гости с общ салон са разположени в балоните. И двата са изработени от въглеродни влакна и съдържат 200 000 кубически метра компресиран хелий в специални резервоари.

Италианците изобретиха летяща 80-метрова суперяхта

Lazzarini си представя суперяхтата с осем коаксиални електрически витла, захранвани от ултралеки батерии и слънчеви панели върху върховете на балоните. Във въздуха Air Yacht може да се движи със скорост от 111 километра в час за повече от 48 часа, но на вода максималната скорост е ограничена до девет километра в час. Специална баластна система и надуваемата основа помагат на "катамарана" да не се превърне в подводница.

Италианците изобретиха летяща 80-метрова суперяхта

Проектът е насочен основно към туристически компании, а не към частни лица. Тоест на теория Air Yacht може да действа като хотел, като, да речем, Project Sama, но още по-луксозен и необичаен. В същото време портфолиото на Lazzarini включва катамаран Pagurus, който благодарение на шнека може да се движи и на сушата. И ако го комбинирате с Air Yacht, получавате футуристичен кораб, който може да се движи по вода, земя и въздух.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чушкопек

    14 8 Отговор
    Е...баш пък изобретиха. Немците изобретиха дирижабъла преди сто години а това ми прилича на два такива с нещо по средата.
  • 2 Пич

    10 15 Отговор
    Яхти - махти , изостанала работа !!! Чушкопек знаете ли какво е , италианците...!!!??? Я да се фукате на по изостаналите нации , ние нямаме стигане !!!
  • 3 А бегето изобрети чушкопек

    3 13 Отговор
    За 2 а след модернизацията и за 3 чушки😂😂😂😂
  • 4 hmhmhm

    10 5 Отговор
    Роналдо , спиш ли ве !? Айде бърже , че я изкупиха ....
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Минувач

    4 0 Отговор
    Основен недостатък /ако наистина е предназначена за туристически цели/ лоша панорамна видимост за самите туристи от страничните дирижабли.
  • 7 Ироничен

    2 0 Отговор
    На рендери може и 180 метра, няма проблем.