Last news in Fakti

12 Януари, 2021 12:40 6 823 12

25-метров амфибиен катамаран за $30 млн

  • катамаран-
  • амфибия

Това превозно средство може да се движи по вода, пясък и суша

25-метров амфибиен катамаран за $30 млн - 1

Италианските дизайнери от студиото Lazzarini представиха проект на уникална премиум яхта, наречена Pagurus, която може да се движи както по вода, така и по суша. 25-метровата амфибия върви в комплект с електрическа кола на Tesla и се оценява на 30 милиона долара.

25-метров амфибиен катамаран за  млн

Проектът Pagurus (както се нарича един от раците отшелници) се основава на класически катамаран. Съдът е изработен от 31 процента въглеродни влакна и 69 процента кована стомана. Яхтата е оборудвана със слънчеви панели, два дизелови двигателя с мощност 900 к.с. и електрически двигатели. Катамаранните батерии могат да се презареждат от слънчева светлина, както и чрез възстановяване на енергията, генерирана по време на движение от витлата във водата.

25-метров амфибиен катамаран за  млн

Основната характеристика на уникалния проект е неговите амфибийни възможности. В дъното на катамарана са скрити четири шестметрови витла, задвижващи се от дизелови двигатели с мощност 440 конски сили. Когато яхтата се приближи до плитка вода, достатъчно е да се натисне един бутон и огромните стоманени витла започват да придвижват амфибията по суша, независимо каква е настилката - пясък, сняг или кал. На вода максималната скорост на Pagurus е 46 километра в час.

25-метров амфибиен катамаран за  млн

Друга идея на дизайнерите е скрито товарно отделение, в което може да се постави различно оборудване - от ATV и снегомобили до пикапът на Tesla, носещ името Cybertrack и предлагащ се заедно с катамарана. Когато яхтата излезе на сушата, електрически асансьор ще позволи на автомобилите да бъдат спуснати на твърда повърхност за няколко минути и пътуването да продължи с друг вид транспорт.

25-метров амфибиен катамаран за  млн

25-метровата яхта може удобно да побере 12 души. Клиентът може да избере довършителните работи и обзавеждането на интериора по своя преценка. Очакваната цена на уникалната амфибия ще бъде 30 милиона долара.

25-метров амфибиен катамаран за  млн


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ОхОхОх

    7 3 Отговор
    ДА СИ ПОРЪЧАМ ДВЕ ,ДА ИМА
  • 2 Бойко

    12 3 Отговор
    Тъкмо това ми трябваше. Че и без пари - три преасфалтирания на градски паркове в Горна Оряховица. Плащам в брой и в злато. Да не съм чул за банка!

    Коментиран от #8

  • 3 Jack Bauer

    5 3 Отговор
    Ще е интересно някой да разработи катамаран (или тримаран) подводница. Не съм виждал още подобно "животно".

    Коментиран от #5

  • 4 Знайко

    9 4 Отговор
    Ало неграмотните журналисти на дъното няма как да имапо 6 витла, с които да се движи на сушата. Предполагам има 2 бр. въртящ се цилиндър с 6 бр. навивки от безконечен винт на всеки от цилиндрите. По тази технология има вече съществуващи всъдехди за блата. Това става само за големи заблатени места като делтите на реки вливащи се в море. Но това е глупост да го сложиш на голяма презокеански яхта. И липсата на купувачи ще го докаже. Яхтата е за водата, колата за земята и хеликоптера за въздуха.

    Коментиран от #6, #7, #9

  • 5 гост

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Jack Bauer":

    А защо ?? Просто можеш да замениш пикапа с миниподводница и пак да има място за 2-3 АТВ-та ! Да не говорим , че Мъск отдавна каза , че в бъдеще ще има такава кола-подводница на Тесла !! Даже купи Лотуса -подводница на Джеймс Бонд от филма , явно смята да го използва за рекламите !!
  • 6 гост

    3 8 Отговор

    До коментар #4 от "Знайко":

    Брех , намери се "експерт" да каже , че купувачи няма да има , хахах !! Това дето го описваш се казва шнек или архимедов винт , щото той го е измислил , само че затворен в тръба като помпа за вода ! И тези шнекове когато е във водата служат като генератори , въртят се при движението на яхтата напред и въртят генератори на ток ! Което може да стане даже и при закотвена яхта при течение на водата , примерно прилив или отлив , което в океана е по два пъти на ден ! И най-важното , което са пропуснали , тази корабостроителница е в ПОЛША !!!!! Що не е в Раша , хахахахха ???!!!!
  • 7 гост

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "Знайко":

    И никой не ти говори за движение с километри на супата !! Това е просто за да може да излезе на сушата на всеки плаж или даже каменист бряг с достатъчно малък наклон !! Оттам нататък си има друг превоз !! И това примерно при буря ти стигат 50 метра на плажа , за да си пиеш питието на спокойствие , вместо да те млатят вълните !!
  • 8 гост

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "Бойко":

    Ще бъдеш учуден , но за много хора това е наистина без пари , щото ще го избият десет пъти само от спестени данъци !! Щото ще го регистрират в офшорна зона , заедно с фирмите си и ще живеят на него примерно в Монако , а ще спестят данъци колкото за десет такива !И даже могат да го изкарат на плажа и да го ползват за къща !!! Това за оня , дето се изцепи , че нямало да има купувачи , хахах !!
  • 9 Абе умнико

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Знайко":

    Ако не можеш да изкараш яхтата на сушата, как ще свалиш пикапа от нея? Не навсякъде има кейове.
  • 10 и аз и аз

    1 1 Отговор
    и аз съм имам на компа 3дмакс и правя хубави картинки (визуализации)!

    Коментиран от #12

  • 11 pepy

    0 0 Отговор
    "Това превозно средство може да се движи по вода, пясък и суша"

    ПЯСЪК и СУША... По сух пясък дали ще може да се движи...
  • 12 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "и аз и аз":

    Е да де , то и швейцарските яхти със 100% захранване от фотоволтаици и неограничен обхват бяха картинки , ама вече има произведени повече от 50 и още три пъти по толкова поръчани ! И вече има поне 10 проекта от други компании !! За Silent Yachts говоря , ако и тах не си чувал !