Отидете към основна версия

19 948 51

Как да разберете дали е правен основен ремонт на двигателя

  • двигател-
  • ремонт-
  • автомобилът на старо

Чистият двигател невинаги е ремонтиран, но принципно повечето производители не препоръчват да се мие захранващият блок

Снимка: Shutterstock

Продавачите на употребявани автомобили често крият факта, че моторът на колата, е ремонтиран. Това е разбираемо, защото такава работа не винаги се извършва професионално. Това означава, че в бъдеще могат да се очакват проблеми с двигателя. Сега ви разказваме за няколко способа, чрез който лесно може да се установи, че превозното средство е претърпяло сериозна „сърдечна операция“.

Както винаги, нека започнем с по-простите неща. Първата стъпка е да отворите капака и да огледате отделението на двигателя. Ако двигателят е много чист, това трябва да ви послужи като предупредителен знак.

Чистият двигател невинаги е ремонтиран, но принципно повечето производители не препоръчват да се мие захранващият блок, тъй като ел.системите и електрониката могат да се повредят. Но ако двигателят е изваден от колата за ремонт, той задължително трябва да се почисти от мръсотия и отлагания, за да не влязат вътре при разглобяването.

В допълнение, измитата мръсотия от опорите на двигателя също може да покаже, че двигателят е демонтиран. Е, ако цялото двигателно отделение на употребяван автомобил блести от чистота, това най-вероятно е опит на продавача най-малко да скрие много дефекти. Да кажем, че основното е масло, което капе през уплътненията.

Обърнете внимание и на начина на полагане на гарнитурата на цилиндровата глава. Фабричното качество се вижда веднага. "Шевът" изглежда много прав, тъй като машина нанася уплътнителя върху конвейера. А в процеса на "основен ремонт" всичко това се извършва от майстора, което означава често, че впоследствие процедурата е видима и с просто око.

И ако цветът на гарнитурата също е различен, това ясно показва, че двигателят е ремонтиран. Огледайте и болтовете на главата на блока. Ако са нови или можете да видите, че са били отвинтвани, това е ясен знак, че двигателят е ремонтиран.

Накрая можете да развиете свещите и да използвате специална камера, за да проверите състоянието на стените на цилиндърите. Ако, да речем, на десетгодишна кола са напълно чисти, това може също да означава, че двигателят е ремонтиран. И ако разберете, че пробегът на колата е манипулиран, бягайте от такава покупка. Всичко това са ясни признаци на "мъртъв" мотор, който са се опитали да възстановят. Понякога успешно, а понякога - не.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 32 гласа.

Свързани новини