Отидете към основна версия

5 092 16

Какво ще ни казват новите етикети на зимните гуми

  • nokian-
  • зимни гуми-
  • етикет

За да улесни покупката на подходящи и безопасни зимни гуми, Nokian Tyres активно работи в посока промяна на етикетите за гуми. Те ще бъдат подновени в Европа през 2021 г.

Най-големият проблем досега беше, че не всички гуми отбелязани като зимни са подходящи за всички зимни условия. Гумите проектирани за зимата в Централна и Източна Европа са напълно различни от тези за зимите в Скандинавия или други северни райони.

Сцеплението за мокра настилка и това за лед са взаимоизключващи се характеристики; потребителят може в крайна сметка да закупи грешните гуми, ако информацията на етикета от ЕС не е достатъчно разбираема и изчерпателна.

Маркировката за сцепление на лед първоначално ще се използва при гуми за леки автомобили, докато маркировката за сцепление на сняг се предлага и за миниванове, лекотоварни камиони, камиони и бусове.

Маркировките се определят от международни стандарти и регулации. Тестовете за сцепление на лед са в процес на стандартизация от Международната организация за стандартизация (International Organization for Standardization, ISO), а сцеплението на сняг е отнесено към регулациите на Икономическата комисия за Европа на Организацията на обединените нации (ИКЕ на ООН).

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 10 гласа.

Свързани новини