Отидете към основна версия

5 371 15

Американските полицейски дронове могат самостоятелно да влизат с взлом (ВИДЕО)

  • дрон-
  • полиция-
  • взлом

Дронът е в състояние да чупи стъкла и използва високоговорители и микрофон за преговори с престъпници

Най-новите дронове LEMUR, произведени от BRINC Drones, са предназначени да помогнат на екипите на SWAT да открият, изолират и комуникират със заподозрени престъпници. Здравото и стабилно тяло, комбинирано с лесно за използване отделение за полезен товар, позволява на LEMUR да чупи стъкло, да се изкачва по стълби, да поддържа двупосочна комуникация с престъпници и да се преобръща след инцидент.

Новата технология на литиево-йонните батерии позволява на LEMUR да лети за 31 минути с 10 часа активен режим на готовност. Една от основните задачи на дрона е да проникне вътре в сграда през врати или прозорци, да се придвижи в тесни коридори, да излъчи видео изображение на оператора и в крайна сметка да открие престъпници и да започне преговори с тях.

Специалният дизайн на квадрокоптера BRINC LEMUR предвижда инсталирането на яка рамка от въглеродни влакна, която защитава роторите на витлото. Специални програми и механизми позволяват на дрона да отваря врати чрез натиск, както и да влиза в стаята през прозорци, като преди това е унищожил стъклото с помощта на специален механизъм, въртящ се със скорост от 30 хиляди оборота в минута с накрайник от волфрамов карбид.

Дронът се управлява от оператор. Приемникът BRINC LEMUR гарантира надеждна вътрешна комуникация и предаване на видео от първо лице към дистанционното управление от модулната RGB камера с висока разделителна способност с вградено нощно виждане и IR осветление. Дронът използва високоговорители и микрофон за преговори с престъпници.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.

Свързани новини