15 Март, 2021 14:15 5 336 15

Американските полицейски дронове могат самостоятелно да влизат с взлом (ВИДЕО)

  • дрон-
  • полиция-
  • взлом

Дронът е в състояние да чупи стъкла и използва високоговорители и микрофон за преговори с престъпници

Американските полицейски дронове могат самостоятелно да влизат с взлом (ВИДЕО) - 1

Най-новите дронове LEMUR, произведени от BRINC Drones, са предназначени да помогнат на екипите на SWAT да открият, изолират и комуникират със заподозрени престъпници. Здравото и стабилно тяло, комбинирано с лесно за използване отделение за полезен товар, позволява на LEMUR да чупи стъкло, да се изкачва по стълби, да поддържа двупосочна комуникация с престъпници и да се преобръща след инцидент.

Новата технология на литиево-йонните батерии позволява на LEMUR да лети за 31 минути с 10 часа активен режим на готовност. Една от основните задачи на дрона е да проникне вътре в сграда през врати или прозорци, да се придвижи в тесни коридори, да излъчи видео изображение на оператора и в крайна сметка да открие престъпници и да започне преговори с тях.

Специалният дизайн на квадрокоптера BRINC LEMUR предвижда инсталирането на яка рамка от въглеродни влакна, която защитава роторите на витлото. Специални програми и механизми позволяват на дрона да отваря врати чрез натиск, както и да влиза в стаята през прозорци, като преди това е унищожил стъклото с помощта на специален механизъм, въртящ се със скорост от 30 хиляди оборота в минута с накрайник от волфрамов карбид.

Дронът се управлява от оператор. Приемникът BRINC LEMUR гарантира надеждна вътрешна комуникация и предаване на видео от първо лице към дистанционното управление от модулната RGB камера с висока разделителна способност с вградено нощно виждане и IR осветление. Дронът използва високоговорители и микрофон за преговори с престъпници.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гадно

    42 3 Отговор
    Могат ли да пълнят чекмеджета, ако отговора е не хич да не ми ги хвалят.
  • 2 Брей брей

    5 7 Отговор
    А в състояние ли е да отнася ракети земя-въздух ?
  • 3 Фермер

    25 1 Отговор
    Кюлчета злато могат ли да носят?
  • 4 Фермер

    11 1 Отговор
    Че няма да му играя една лопата.......
  • 5 Никакъв смисъл

    11 1 Отговор
    Ще влезе и ще го свалят след 1 мин по 100 различни начина. Никакакъв смисъл няма, освен при минирани сгради и пак не е гаранция, в зависимост от рвжима на активиране.

    Коментиран от #14

  • 6 Страхливец

    24 3 Отговор
    Не само с дронове. САЩ "самостоятелно влизат с взлом" в много държави и налагат демокрация! Югославия, Афганистан, Ирак, Сирия. "Еднополовият" американски свят е с форма на управление като дивия запад. Те са каубои, останалите страни са индианци. Природните богатства на зависимите територии ги сполетява съдбата на северноамериканските бизони.

    Коментиран от #8

  • 7 Аха

    10 0 Отговор
    А ако му метнеш одеало отгоре, или фърлиш леген с вода? Истината е - влиза се тактически по стария изпитан начин, пуска се обучено куче, или пилците се изкарват навън с димка/сълзотворен газ. Дронове - глупости от Холивуд. Вероятно могат да се ползват само при силно дрогирани, или уплашени бандюги.

    Коментиран от #13

  • 8 М да,

    4 6 Отговор

    До коментар #6 от "Страхливец":

    Същия, като руския свят! Киргизи, казахи, азери, буряти са го играли, като индиянците!

    Коментиран от #9

  • 9 Страхливец

    7 2 Отговор

    До коментар #8 от "М да,":

    Да така е с една особеност. В руския свят няма резервати за индианци или други народи. Не съм любител на Русия от 1920 г, когато създават Татарска АССР и не намират на територията Вложки българи. Това са заслугите на болшевишка СССР и другаря Ленин.

    Коментиран от #10

  • 10 Патето Яки

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Страхливец":

    Е па на колко години си бил през 1920г. ? и какви се тези българи Вложки бре ?
  • 11 Патето Яки

    4 0 Отговор
    Баба ми на таквиз чакръци предеше вълната.
  • 12 Трипио

    5 1 Отговор
    интересно какво ще стане ако дрона мине в автономен режим и откаже да изпълняа команди
  • 13 мръсния Хари

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Аха":

    Фърли му после като те арестуват ще го платиш и ще ти прибавят 2г. за увреждане на държано имущество.
  • 14 Знаещ

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Никакъв смисъл":

    Това е следващо ниво на власт над хората - биг Брадъра за който ни предупреждаваше Оруел.
    Дронове летят и следяат всичко. Отначало част от населението се чипизира, доброволно, а сетне се използва или измисля случай, за повод, за да се пристъпи към масова чипизация. в дрона ще има аданни за хората. По всяко време ще се знае кой къде се намира и с какво се занимава., в по-големи подробности отколкото сега, по това което ни уведоми Сноудън. Възможностите на чипа са безгранични с новите нанотехнологии.
    Използването срещу престъпници е невинен повод, първа стъпчица. Нали не мислите, че това няма да се използва срещу полит-некоректните и инакомислещите.
    И сега американски чиновници правят списъци на хора набелязани за избиване с дронове. Чиновници съдят, не съдии. И сега удобно излегнал се на дивана оператор с джойстик преценя, че афганеца носи нещо си, май-прилича на пушка... и по каубойски маниер първо стреля, после пита. Е, после се оказва че човекът не носи пушка, а мотика... Следва едно сори, грешка и наново - до следващите избити без съд и присъда от чиновници и оператори на дронове. Цели сватби и погребения бяха затрити ей тъй, заради това че на някой нещо му се е сторило.
    Западни цености - враждебни действия пораждащи ответни враждебни действия. Едните имат технологии и воюват с дронове, другите нямат технологии и воюват с взривове. Едните са борци за демокрация, другите са терористи.

    Това е Западното измерение, което, чрез медийните ду

    Коментиран от #15

  • 15 Знаещ

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Знаещ":

    Това е Западното измерение, което, чрез медийните духалки вменяват на целия свят.
    А казват че нямало друго измерение