11 Юни, 2021 14:25 4 637 7

Индивидуалната хеликоптерна раница направи първия си полет (ВИДЕО)

  • раница-
  • хеликоптер-
  • дрон

Иновацията, разработена от австралийския стартъп CopterPack, направи първия си тестов полет.

Индивидуалната хеликоптерна раница направи първия си полет (ВИДЕО) - 1

Напълно електрическия индивидуален летателен апарат, направен във формата на раница с две симетрични въртящи се перки и система за автоматично и ръчно управление на полета, разработена от австралийския стартъп CopterPack, направи първия си тестов полет.

Видео на полета на необичайното, на пръв поглед трудно управляемо устройство, се появи в официалния канал на CopterPack в YouTube. Двудвигателният „индивидуален хеликоптер“ разполага с акумулаторна батерия, поставена в раница и с два електродвигателя, въртящи лопатки с диаметър 90 см, разположени симетрично, отдясно и отляво на пилота.

Конструкцията е комбинирана с тръби от въглеродни влакна и е в състояние да издигне възрастен човек от Земята. Според разработчиците хеликоптерната раница е оборудвана с автоматична система за управление. Ръчното управление на устройството се извършва с помощта на два джойстика-подлакътници, като вероятно с тях се променя посоката на въртене на роторите.

За устройството CopterPack няма друга информация, освен кратко тестово видео и изключително семпло представяне на уебсайта на компанията. На пръв поглед раницата-хеликоптер има два основни проблема. Първо, когато един от двигателите спре, потребителят неизбежно ще падне на земята, което води до ограничаване на тестовете до полети над вода на ниска височина до 15 метра.

Вторият проблем е свързан със захранването, което пречи на устройството да лети на големи разстояния. Последният проблем може да бъде решен чрез подмяна на литиевите батерии с по-ефективни батерии. Вижте повече.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майтапчия

    7 17 Отговор
    Само си представям какво ще се случи ако реши да промени "посоката на въртене на роторите" .
    п.п.
    Стартъп, явно е модерната дума за мушенгия?
  • 2 !!!?

    21 7 Отговор
    Хората правят. Браво! А Андрешко, чака да се строши !!!?
  • 3 Анонимен

    9 4 Отговор
    Ако спре да работи, ще паднеш на краката си и не се знае колко счупвания те чакат.
  • 4 dfu

    2 2 Отговор
    Карлсон от покрива. В главната роля Шиши-бъкшиши, но с четири перки отзаде. :D
  • 5 ха ха

    11 2 Отговор
    Тоя тестов пилот като му гледам тънките крачета и вратле няма повече от 50 кила с мокри дрехи! Нашия делянчо пеевски ако реши да го ползва за бягство въобще няма да може да го отлепи от земята, камо ли да отлети на някъде!
  • 6 незнайко

    0 2 Отговор
    Ще му сложат патрон с парашут и никой няма да пада на земята !!! Лошото е, че много вятър има около човека !!!
  • 7 6A13TT

    1 1 Отговор
    Що за глупости, няма "по-ефективни" батерии от литиевите.