Отидете към основна версия

2 598 4

Xiaomi пусна безжична подложка за зареждане на няколко джаджи

  • безжично зарядно-
  • xiaomi

Инженерите на Xiaomi отново излязоха победители в надпревара с американските си колеги от Apple

Китайската компания още в първия ден на най-голямата си презентация за годината обяви създаването на платформа за безжично зареждане за множество устройства. Подобен проект имаха и от Apple. Той бе наречен AirPower, но не даде никакви практически резултати и беше прекратен още преди две години.

Разработчиците на Xiaomi успяха да преодолеят трудностите с прегряването на станцията, с което Apple не успя да се справи и на презентацията обявиха, че започват серийно производство на безжично зарядно устройство за няколко джаджи. Очакваната цена на устройството е само $ 90.

Платформата за зареждане Xiaomi ще ви позволи да зареждате няколко приспособления наведнъж, като слушалки, смартфони и часовници. В основата на иновацията е технологията за безжично зареждане Qi. Разпределението на мощността осигурява до 20 вата за всяко устройство.

На презентацията китайците говориха за вътрешната структура на зарядната станция, в която 19 магнитни намотки са разположени в шахматно положение и покриват цялата площ на платформата. В резултат на това акумулаторните устройства могат да бъдат поставени в произволен ред, без да се спазва ориентацията и без да са свързани с определено място.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.

Свързани новини