Last news in Fakti

21 Септември, 2021 16:04 5 938 4

Безжично зарядно устройство за вграждане от IKEA (ВИДЕО)

  • безжично зарядно-
  • ikea

Иновацията се нарича Sjömärke и е подходяща за всяко бюро

Безжично зарядно устройство за вграждане от IKEA (ВИДЕО) - 1

IKEA навлиза на високотехнологичния пазар с оригиналното безжично зарядно устройство Sjömärke за мобилни устройства. Това е вградено безжично зарядно устройство Qi, което може да трансформира всяка маса или друга хоризонтална повърхност, като ги адаптира, за да презареди батериите на множество джаджи.

Това не е първият път, в който IKEA се опитва да интегрира безжично зарядно устройство в плота на своите мебели. Преди две години, заедно с китайската компания Xiaomi, IKEA предложи на своите клиенти маса, оборудвана с 20W безжично зарядно устройство.

Сега, новите продукти, представени от IKEA, ще позволят на потребителите да надграждат всяка маса и всяка хоризонтална повърхност, като ги приспособява за презареждане на електроника. Можете да прикрепите зарядното устройство Sjömärke под повърхността на плота с помощта на двустранна лента или самонарезни винтове.

Sjömärke е предназначен за плоски неметални повърхности с дебелина от 8 до 22 мм. Поддържа се протокол за безжично зареждане Qi 1.2.4, а мощността на зарядното устройство е скромните 5 W. За свързване на основата към захранването се доставя двуметров кабел, а самото зарядно устройство е оборудвано с LED индикатор за зареждане и сензори за следене на температурата и мощността.

Прозрачен стикер с контурите на смартфон ще маркира мястото, където Sjömärke се намира на повърхността на масата. Безжичното зарядно устройство Sjömärke ще бъде пуснато в продажба през октомври, а IKEA ще предложи устройствата за $ 40.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й‼

    0 1 Отговор
    Тесла е изгубил битката с търговците на енергия‼️
  • 2 БАЙ Х@Й‼

    0 1 Отговор
    newage.bg


    Назад до Технологии и развитие
    ЯПОНСКИ УЧЕНИ НАПРАВИХА УСПЕШЕН ОПИТ ДА ПРЕНЕСАТ ТОК БЕЗЖИЧНО ПО ВЪЗДУХА
    Повече от век, след първоначалните опити на Никола Тесла за безжичен пренос на електричество, група японски учени успяха пренесат електричество по въздуха.

    Изследователи от Японската космическа агенция за изследвания (Japan Aerospace Exploration Agency) успяха да пренесат 1.8 киловата електроенергия, посредством микровълни до приемник, който се е намирал на 55 метра от източника на енергията. Може да си мислите, че това не е много впечатляващо разстояние и доставената енергия е много малка, но експеримента открива нови перспективи за алтернативни енергийни изследвания. Подобна технология може да бъде използвана за събирането на слънчева енергия в открития космос и след това да се изпраща към Земята. В действителност точно по такъв начин се захранва Международната космическа станция. Тя преобразува слънчевата светлина в електрически ток.

    От години изследователите от Японската космическа агенция за изследвания (JAXA) участват в проекта Space Solar Power Systems project (SSPS), който има за цел изграждането на слънчева централа в космоса, която да събира слънчева енергия и да я транспортира до Земята, посредством микровълни или лазерни лъчи. Предвижда се централата да се намира в геостационарна орбита на около 36 000 километра и да предава енергия на приемащо устройство на Земята. Очаква се този свръхамбициозен проект да стане реалнос

    Коментиран от #3

  • 3 незнайко

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ Х@Й‼":

    Представяш ли си какво ще се случи с "НЕЩО" което мине през лъча с енергия ? Това което се случва с ЯЙЦЕ С ЧЕРУПКА в микровълнова !!! Микровълните са опасни за ЖИВИТЕ организми и не само за тях. Още не сме прихванали енергията на нито една СВЕТКАВИЦА а ще прехвърляме енергия от разстояние !!! Ще стане, но в далечното бъдеще.

    Коментиран от #4

  • 4 През теб

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "незнайко":

    отдавна минават микровълни! Това са смартфони, сателити и още много други! Като си купиш яйца от магазина, предполагам цели ги носиш през микровълните, ако не ги изпуснеш разбира се! За да имаш ефект на микровълнова фурна, ти трябват хиляди волтове!