Отидете към основна версия

3 951 3

GPS сигнал ще помага на фаровете на Ford да осветяват пътя по-добре (ВИДЕО)

  • ford-
  • фарове-
  • технологии

Компанията изпробва нова технология

Шофирането през нощта не е от най-любимите неща на някои шофьори, въпреки че през последните години виждаме различни нови технологии, които да спомагат за по-добро осветяване на пътя. От крушки с нажежаеми жички, преминахме към ксеноновите фарове, а напоследък LED светлините стават все по-използвани и заедно с различни функции за гасене на определени зони, наистина представят по друг начин нощното шофиране.

Въпреки това от Ford смятат, че има място за подобрение на тези технологии и изпробват нова система, която свързва GPS-а на колата с фаровете и ги управлява. На теория технологията взима информация от навигацията на автомобила и по този начин знае къде и в кой момент фаровете да осветят определени участъци.

От компанията все пак са предвидили и момент в който колата може да изгуби връзка и тогава за насочването на светлинния стоп ще бъде използвана камера и датчици, които да отчитат въртенето на волана. На практика същата система, която може да бъде срещната при доста от новите автомобили.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.

Свързани новини