Last news in Fakti

11 Май, 2021 12:18 3 642 4

Новите „фордове“ ще сканират билбордовете около пътя?

  • ford-
  • сканиране-
  • билбордове

Компанията е подала заявка за патент на технологията

Новите „фордове“ ще сканират билбордовете около пътя? - 1
Снимка: Shutterstock

Технологиите в автомобилите се развиват с всеки изминал ден и вече не малка част от тях са оборудвани с различни системи, като тази за сканиране на пътните знаци. Автомобилите на Ford също разполагат с подобна технология, но изглежда че от марката искат да я развият още повече и тя да сканира и рекламните билбордове около пътя.

За момента от американската компания са подали документи за патент на системата, но не е ясно дали изобщо ще бъде използвана в някой от бъдещите модели на марката. От там потвърдиха за патента, но споменават, че изследването на нови технологии не означава, че те задължително ще стигнат до серийно производство.

Все пак ако новата система бъде вградена в някой от моделите на „синия овал“, то колите ще извеждат най-важното от рекламните пана с цел да не ви отвличат вниманието от пътя, подобно на това при разчитането на знаците.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 По добре

    11 3 Отговор
    да сканират "триногите" защото са голяма напаст.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Българин

    4 2 Отговор
    А с трицилиндровите си двигатели за сенокосачка, ще могат ли да качват баирите или ще ги бутаме?
  • 4 ФЕН

    4 2 Отговор
    Купи си ФОРД за да си ГОРД !!! Е казал народа