Отидете към основна версия

5 919 6

Производителят на инструменти за градинарство и електрически триони Husqvarna показа футуристичен мотоциклет (ВИДЕО)

  • husqvarna-
  • мотоциклет

Инженерите на компанията представят редица оригинални дизайнерски решения в новия продукт

Историята на шведската компания Husqvarna започва през 1689 г. с производството на пушки за шведската армия. Днес от оръжейния бизнес не е останало нищо, но компанията се развива отлично в чисто мирни продукти: градински инструменти, верижни триони и мотоциклети. Именно мотодивизията позволи на Husqvarna да произведе най-ефективния двигател за верижен трион през 1959 г. и да се превърне в безспорен лидер в света в тази индустрия. Сега, следвайки световната тенденция, Husqvarna планира да пусне на пазара първия електрически мотор E-Pilen, предназначен за използване в съвременния градски район.

Реклама на официалния канал в YouTube на Husqvarna Motorcycles показва концептуалния електрически мотоциклет Husqvarna E-Pilen с автономен пробег до 100 км. Инженерите на компанията представят редица оригинални дизайнерски решения в новия продукт. Електрическият тракт на E-Pilen има мощност от 8 kW (10,88 к.с.). Интерес представлява и модулната система от сменяеми батерии, която ви позволява да замените захранването и бързо да продължите пътуването.

Известно е, че Husqvarna е част от консорциум, който регулира индустриалните стандарти за батерии. В резултат на това партньорство и сътрудничество всички батерии за електроциклетите на Yamaha, Piaggio, Honda и Husqvarna ще бъдат взаимозаменяеми. Към днешна дата времето за навлизане на Husqvarna E-Pilen на пазара не е определено, като не е обявена и цената на устройството.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.

Свързани новини