Отидете към основна версия

13 443 53

Глобиха шофьор на Toyota, инсталирал сателитна антена на колата си

  • toyota-
  • starlink-
  • антена-
  • интернет

Шофьорът се е нуждаел от стабилна интернет връзка, за да прави бизнес директно от колата си

Миналата седмица полицията в Калифорния спря шофьор на Toyota Prius, който е инсталирал сателитна антена Starlink на капака на колата си. Въпросната сателитна антена е била на компанията на Илон Мъск, предлагаща сателитен интернет във всяка точка на света

По-любопитното е, че антената е била монтирана на предния капак на колата. "Сър, спрях заради визуална пречка на капака ви. Това не пречи ли на гледката по време на шофиране? " - попитал офицерът. „Само при завиване надясно“, честно отговорил шофьорът.

Според CNBC шофьорът на Toyota-та се е нуждаел от стабилна интернет връзка, за да прави бизнес директно от колата си. Вследствие на тази необмислена постъпка водачът на колата е глобен.

Понастоящем сателитната интернет услуга Starlink е в процес на бета тестване, в което участват около 70 хиляди души в 12 държави. Потребителите плащат $ 99 на месец и трябва да закупят чиния Starlink и WiFi рутер на стойност $ 499.

Както отбелязва The Verge, SpaceX не позволява Starlink да бъде инсталиран на движещи се превозни средства, но компанията тества такива възможности за търговска употреба на кораби, големи камиони и пътнически самолети.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 15 гласа.

Свързани новини