Отидете към основна версия

3 268 6

Приложение ще показва дали телефонът ви е водоустойчив

  • смартфон-
  • водоустойчив-
  • приложение-
  • android

Към момента то ще бъде налично само за Android потребители

Снимка: Shutterstock

Мнозина компании рекламират своите смартфони като водоустойчиви, но все пак след известна употреба и излагане на различни метеорологични условия, не е съвсем сигурно до колко защитата от вода е останала устойчива.

Именно в такива случаи се намесва и приложението Water Resistance Tester, което е налично за всички Android потребители и разчита на софтуер и няколко сензора в телефона ви, които да помогнат с оценката. С помощта на специалното приложение, може да видите дали телефонът ви все още е водоустойчив или не трябва да му се доверявате при водни забавления.

С помощта на вграден в телефона сензор за барометрично налягане, който повечето смартфони използват, за да помогнат за определянето на точното ви местоположение и надморска височина, може да видите и дали телефонът ви все още е толкова добре защитен колкото трябва.

Единственото, което трябва да направите е да натиснете върху две показани точки на екрана, като по този начин приложението отчита промяната на налягането в устройството и по този начин определя доколко адекватна е неговата защита против вода.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.

Свързани новини