7 Юли, 2021 19:28 5 262 23

Xiaomi патентова смартфон с дисплей, който покрива цялата предна част

  • xiaomi-
  • смартфон

Очаква се моделът да разполага с камера под екрана

Телефоните със заоблени дисплеи се нашумяха около 2014-2015 година и бяха популярни за сравнително кратко време, като ползата от заоблените екрани не беше толкова съществена, че да оправдае по-високата цена и производствени разходи.

Изглежда, че сега този тип устройства могат да се завърнат под малко по-различна форма, като заявката за това идва от Китай и по-точно Xiaomi. Кадри от letsgodigital разкриват патент за смартфон на марката, който разполага с дисплей, който е извит във всички краища на телефона.

На практика цялата предна и по-голямата част от страничната част са покрити от екран, а чертежите показват липса на физически бутони и камера в предната част. Очаква се от Xiaomi да използват камера, която е скрита под самия дисплей, като технологията най-вероятно ще дебютира с един от моделите на марката още през тази година.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алфа Вълкът

    3 27 Отговор
    Не ме блазнят такива марки, набил съм пари в една игра и с такива телефони без Гугъл плай горя с кинтите. Има врътки, ама след ъпдейт влизаш и акаунта ти го няма. Почваш наново, молиш се на модераторите да го възстановят.

    Коментиран от #4, #6, #14, #16, #23

  • 2 оня с коня

    16 2 Отговор
    Ксиомито ми е на 6 месеца и Не подлежи на описание с думи.Верно че е 4 Жи и ми струва смешните 305лв,но казвам на Познатите ми че е 5 Жи и всички до един ми вярват!

    Коментиран от #3, #7

  • 3 7hu5mo448

    6 5 Отговор

    До коментар #2 от "оня с коня":

    То при теб лъжата е втора природа. Теб всички те знаем. Ти така лъжеше и за БМВ-то ти колко вървяло, пък то не било 200, ами 20-30, а на завоя 40 км./ч.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Мразим шумци

    0 7 Отговор
    Има ли Айклауд?
  • 6 Гогол Плюй

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Алфа Вълкът":

    Сяоми не е Уявей ,брото !

    Коментиран от #12

  • 7 Ксиоми

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "оня с коня":

    редМи9

    Коментиран от #8

  • 8 оня с коня

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Ксиоми":

    Мойто е 8,щото до толкоз мога да броя
  • 9 Факт

    10 1 Отговор
    Xiaomi са номер 1
  • 10 Извънземни от Китай

    11 1 Отговор
    Тази марка направо се разби, иновация след иновация ! Ееее спрете се малко че даже и Samsung започна да изглежда изостанал .
  • 11 Гост

    7 0 Отговор
    Няма нищо по-добро от Mi Mix ALPHA
  • 12 Алфа Вълкът

    1 5 Отговор

    До коментар #6 от "Гогол Плюй":

    И те имат ограничения, чел съм по форуми и затова не съм взел такава марка.

    Коментиран от #13

  • 13 Няма такова нещо

    7 0 Отговор

    До коментар #12 от "Алфа Вълкът":

    Точно затова Xiaomi ще заеме мястото на huawei. Xiaomi имат дори повече възможности от samsung. Да не говорим колко други неща правят. Телевизорите им също са много добри и на много добри цени.
  • 14 Йордан

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Алфа Вълкът":

    Xiaomi няма нищо общо с Huawei. Да не говорим и че в момента това са едни от най-добрите телефони с Андроид на пазара. За любителите на Самсунг имам блиц въпрос. От колко години телефон на Самсунг не е попадал в топ 10 на класацията на Antutu ?

    Коментиран от #15

  • 15 Голям Слон

    6 6 Отговор

    До коментар #14 от "Йордан":

    :-) В момента S21 е на 8-мо място във въпросната класация. Самсунг е нещото, което бих си купил в момента, ако реша да се връщам на Андроид. Всичко друго е компромис. Някога предпочитах HTC. И Sony съм имал. Еми, не ми допадна, като марка. Lenovo и всякакви китайци няколко пъти купих и съжалих. Може да се харесва Шаоми, ако никога не си имал висок клас Самсунг. Лично мнение.

    Коментиран от #19

  • 16 tonni

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Алфа Вълкът":

    Вземи и погледни по на далеко от носа си...
  • 17 хаха

    1 0 Отговор
    Щом и Голям слон е зарезал хандроида, значи спасение нема!

    Коментиран от #18

  • 18 Голям Слон

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "хаха":

    Няма такова нещо. Таблетът и втория телефон са именно Андро :-) Основният ми телефон е ябълка. Мога и без едното, и без другото. Фанатизмът ми е чужд…
  • 19 Хрис

    5 2 Отговор

    До коментар #15 от "Голям Слон":

    Говориш за висок клас телефони, а в същото време най-добрия телефон на Самсунг е чак на 8 място

    Коментиран от #20

  • 20 Голям Слон

    4 6 Отговор

    До коментар #19 от "Хрис":

    Според чия класация? Научиха ви да вярвате в рейтинги и измислени ранг листи. А аз говоря единствено и само от опит. От 97-а съм с телефон: предполагам на годините на повечето тук. Карайте с шаомита, редуани, ленивота и каквото там някой ви каже, че е добро. Аз другия път съм пак на самсунг :-)

    Коментиран от #21

  • 21 Хрис

    4 2 Отговор

    До коментар #20 от "Голям Слон":

    Симпатяга ти споменаваш въпросната класация, аз само констатирам факта, че най-добрия телефон на Самсунг в спомената класация е чак на 8мо място(и ти си го написал), а относно съотношение между цена и качество Xiaomi е доказано, че са лидер това, че ти избираш Самсунг, които точно като Айфон дават надценка на свойте стоки с доста големи % и явно обичаш да слагаш пари в джоба на хора дето продават стоката си на двойна пазарна цена спрямо конкуренцията си е напълно твой проблем. Има си балъци, има си и тарикати ;)

    Коментиран от #22

  • 22 Голям Слон

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "Хрис":

    Симпатяга съм. Спор няма. Здрав и подържан човек съм за възрастта си! На класации не вярвам. Погледни кого съм репликирал с 8-то място на Самсунг - човек, който твърди, че въпросната марка там не фигурира в Топ 10. Логиката ти е не е никак правилна. Не е важно само отношението цена-качество, а и каква цена държи даден продукт на вторичния пазар ;-) Самсунг, Ериксон и Моторола за мен винаги са били еталон в мобилните комуникации. Даже и LG. Това преди. Днес е различно. Да, докато има балами ще има и тарикати. Най-лошото нещо в този свят е Ганьо. По-лошо са само двама ганьовци или цяла държава. Джийн Рис, ако я знаеш коя е, е казала: бедността е причина за много компромиси. Хубава вечер!
  • 23 бг панда

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Алфа Вълкът":

    нещо бъркаш марките шаоми си имат гугул плей и всичко останало