Last news in Fakti

8 Юли, 2021 18:34 4 924 7

7 трика за бързо зареждане на телефона

  • телефон-
  • смартфон-
  • зареждане-
  • батерия-
  • зарядно

Ето как да се грижим по-добре за телефона си, за да не източваме батерията скоростно

7 трика за бързо зареждане на телефона - 1
Снимка: Shutterstock

Колкото повече започваме да зависим от удобствата на смартфоните, толкова повече разчитаме и на силата на батерията им, от която зависи колко дълго ще ползваме устройството. А колко често ни се случва, точно когато ни е най-нужен, да се окаже, че телефонът не е достатъчно зареден, а процентите на батерията падат все по-бързо и по-бързо? Тези моменти са склонни да изкарат извън нерви и най-спокойния човек. Ето и няколко трика как да заредим батерията си максимално бързо:

Не използвайте безжично зареждане

Безжичното зареждане е сравнително нов метод, но не е особено ефективен. Когато използвате безжично зарядно устройство, може да отнеме два пъти повече време, за да заредите напълно телефона си в сравнение с конвенционалните методи. Това е така, защото захранването обикновено влиза директно в телефона ви, когато използвате кабел, но при безжична връзка голяма част от тази мощност се губи под формата на топлина.

Инвестирайте в мощно зарядно устройство

Стандартният USB 2.0 има изходна мощност от 2.5W, докато по-новите и по-бързи зарядни устройства имат мощност от 18W до 100W. Повече изходна мощност означава, че телефонът ви ще достигне пълно зареждане за по-кратък период от време. Важно е да знаете, че кабелът за бързо зареждане работи само с телефони, които са проектирани да се справят с него, за това е добре да проверите дали вашия е такъв, преди да инвестирате в по-бързо зарядно.

Включете режима за пестене на батерия

Различните телефони имат различни настройки за пестене на енергия. Те ще намалят неща като яркостта на екрана, функцията на процесора и използването на данни и следователно много повече енергия може да отиде за зареждане на телефона. Така енергоспестяващия режим на батерията може да отнеме няколко минути от времето за зареждане.

Управлявайте своите приложения и изтегляния

Някои приложения все още могат да работят във фонов режим без ваше знание. Отидете в настройките на батерията, където можете да намерите списък с приложенията, които използват най-много батерия, и да ги затворите или ограничите. Може да проверите дали и някое приложение не изтегля актуализации, тъй като това допълнително ще изтощи батерията.

Почистете порта за зареждане

Прах, мъх и мръсотия могат да се съберат във вашия порт за зареждане и с времето да се превърнат в причина, телефонът ви да не се зарежда толкова бързо, колкото би трябвало. Можете да го почистите с малко сгъстен въздух. Въпреки, че и клечка за зъби може да проработи, не си струва риска от създаването на по-сериозни щети.

Не позволявайте на телефона да се нагрее твърде много

Вградената система за термичен контрол предпазва телефона ви от прегряване. Ако го оставите на слънце или с включен дисплей по време на зареждане, той ще работи по-усилено, за да намали топлината и следователно ще се зарежда по-бавно. Можете да охладите телефона си, като го предпазите от пряка слънчева светлина или го поставите в хладно помещение, както и да го изключите, докато се зарежда.

Сменете батерията си

Химията на литиевата батерия се разгражда с времето и ако никой от триковете до момента не е помогнал, можете да проверите състоянието на батерията. Има приложения, които ще тестват капацитета и състоянието на вашата батерия. Можете да смените само батерията, но при повечето смартфони това не е вариант, така че ще се наложи да смените телефона си.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ivan S

    11 0 Отговор
    Най-простия трик: Включете на самолетен режим докато зареждате. Пълни батерията за нула време, е ще пропуснете някой разговор, но си струва.
  • 2 Кой68

    18 2 Отговор
    На кои от новите модели се сменя батерията !?!?

    Коментиран от #3

  • 3 русенец

    15 2 Отговор

    До коментар #2 от "Кой68":

    На всички. Просто се прави в сервиз.
  • 4 Няма такива, силни зарядни

    3 1 Отговор
    Казаха, какво ще зареждаш, ненаситна,, ЦЕК. ли или багер, 2 0 било достатъчно, да им с.... на китайските жици......!
  • 5 а яяя

    9 2 Отговор
    На моя телефон с шайба никога не му пада батерията.
  • 6 Хермес с, роклята

    4 4 Отговор
    Ако ми издържаше устройството повече, щех да стоя пл сайтовете и в къщите на хората по 24 часа, да ги наблюдавам, ко праят. и дали с младежи, ще ти оскубя перушините изрутки грозни...!
  • 7 А за живота на батерията?

    1 0 Отговор
    Явно е, че с въвеждането на бързото зареждане производителите ще печелят доста повече заради съкратения заради бързото зареждане живот на батериите.
    Лично аз се отказах от безжично то зареждане заради загряването на телефона - респективно на батерията, въпреки че на моя NOTE е сменяема. Освен това е известно, че за Li-Ion батериите е полезно да се охлаждат дори в хладилника. Е, за Li-po това е вредно, понеже ниските температури ги убиват.