Отидете към основна версия

4 227 4

В ОАЕ изграждат най-големия аквариум в света

  • аквариум-
  • оае

Аквариумът на парка SeaWorld Abu Dhabi ще побира до 25 милиона литра вода

През 2022 г. в столицата на Обединените арабски емирства ще бъде пуснат в експлоатация нов морски парк, в който ще се помещава най-големият аквариум в света. Морският тематичен парк SeaWorld Abu Dhabi се намира на остров Yas Miral и ще се състои от няколко уникално проектирани зони. Посетителите ще могат да се запознаят с различни видове обитатели на морските дълбини, които са в естествената им среда.

Общата площ на пететажния туристически център ще бъде 183 хиляди квадратни метра. SeaWorld Abu Dhabi ще бъде домакин на най-големия и най-обширен аквариум в света, дом на над 68 000 морски обитатели, включително акули, разнообразие от морски риби и морски костенурки. Сред планираните атракции за посетителите ще бъде на разположение интерактивно пътуване с визуални ефекти от Северния до Южния полюс.

Аквариумът на парка SeaWorld Abu Dhabi ще побира до 25 милиона литра вода, а посетителите ще могат да наблюдават живота на морския живот през огромен прозорец, чиято височина ще бъде 20 метра и ще заема няколко нива. Панорамният прозорец ще има собствено име - "Безкрайна перспектива".

Първият специализиран изследователски и спасителен център в ОАЕ, SeaWorld, ще бъде разположен в непосредствена близост до SeaWorld Abu Dhabi. Тук ще стартира образователен проект за изучаване на живота на обитателите на океана.

Според ръководителя на компанията за развитие на остров Yas Miral, появата на морския парк SeaWorld Abu Dhabi ще направи острова световен лидер в туристическия бизнес, специализиран в морския живот.

През август Miral обяви завършването на друга фаза от изграждането на SeaWorld Abu Dhabi на метална ограда за морския парк и стоманени конструкции за огромния аквариум. Стартирането на SeaWorld Abu Dhabi е насрочено за 2022 г.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 9 гласа.

Свързани новини

  • Как да си направим аквариум навсякъде вкъщи (ВИДЕО)

    Мнозина от нас притежават аквариум с рибки, притежавали са такъв като по-малки или мечтаят за такъв. Големият аквариум с красиви риби може да придаде ...
    16.09.2021
    3 688
    2
  • Британски дронове ще предизвикват дъжд в Дубай

    Екип от британски учени от Университета в Рединг започна тестване на технология за увеличаване на валежите в района на Персийския залив с помощта на б ...
    26.03.2021
    3 978
    16
  • Джаджи от бъдещето

    Технологиите в днешно време се развиват с главоломни темпове и много от хората, занимаващи се с разработката им вече имат виждания за бъдещето. През с ...
    05.02.2017
    12 367
    1