Отидете към основна версия

11 588 17

Решен е проблемът със сигурното закрепване на джаджи към предното стъкло на колата

  • ветроупорно стъкло-
  • джаджи-
  • вендуза-
  • вакуум

Не са рядко случаите, когато нови такива стойки (поради по-ниското качество на изработка, а и на самия материал) отказват да се задържат на стъклото

Мнозина от водачите на моторни превозни средства използват различни електронни джаджи, които изпълняват помощни функции по време на шофиране. В повечето случаи тези допълнителни устройства се закачат на стойки, които от своя страна се прикрепят към ветроупорното стъкло посредством гумени вендузи, създаващи вакуум.

С времето обаче тези вендузи престават да действат. Не са рядко случаите, когато нови такива стойки (поради по-ниското качество на изработка, а и на самия материал) отказват да се задържат на стъклото. Като цяло всички вендузи на такива стойки престават да държат с времето.

Намокрянето с вода или слюнка е най-разпространеният метод за по-добро прилепяне, но трябва да знаете, че това е временно решение, тъй като тези течности се изпаряват или замръзват. Ако обаче намажете вендузата с тънък слой моторно масло, закрепването ще е изключително здраво. Пробвайте.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 26 гласа.

Свързани новини