14 Май, 2021 16:12 10 634 17

Направи си сам: Препарат за почистване на ветроупорното стъкло от насекоми

  • съвети-
  • насекоми-
  • ветроупорно стъкло

Ако искате да си разбъркате подобен коктейл вкъщи с подръчни материали, то трябва да знаете, че съществува такъв начин

Направи си сам: Препарат за почистване на ветроупорното стъкло от насекоми - 1
Снимки: Shutterstock

Пролетта дойде и освен топлина, донесе със себе си и изобилие от насекоми - комари, мухи, бръмбари и подобни се събудиха, атакувайки бързодвижещите се коли на цели рояци. Няколко километра с по-бърза скорост на магистралата и предното стъкло губи основното си свойство. Сега ще ви разкажем за един метод, с импровизирани средства, с който да решите този належащ въпрос.

При натрупване на мъртви насекоми по предното стъкло не е достатъчно да го измиете само с вода. В повечето случаи и течността за чистачки не помага. По бензиностанциите се продават специални препарати за целта, но ако искате да си разбъркате подобен коктейл вкъщи с подръчни материали, то трябва да знаете, че съществува такъв начин.

Направи си сам: Препарат за почистване на ветроупорното стъкло от насекоми

След като тествахме няколко вариации на подобни смеси, избрахме, според нас, най-агресивния вариант, който, от друга страна, може да бъде приготвен, без да напускате собствената си кухня. "Коктейлът", който ви предлагаме, включва литър преварена вода, за предпочитане все още топла, 100 милилитра от всеки наличен препарат за съдове, същото количество омекотител, както и шишенце амонячен разтвор или амоняк. Последната съставка трябва да се потърси в домашната аптечка, като освен това срокът на годност на лекарството не от значение в този случай.

И така, след смесване на гореописаните течности, разклащате добре получения разтвор и пристъпвате към полеви тестове. Мухите, добре размазани на предното стъкло, вчерашният прах и следите от сутрешния дъжд бързо ще останат в историята. При това на съвсем ниска цена.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име

    10 1 Отговор
    Благодаря за съвета. Вчера се прибрах от морето и предното стъкло е така омазано от тези гадини, че...
    Пробвах да го мия, но не става. сега веднага ще разбъркам този "коктейл" и след това ще споделя мнение. А, оказа се, че имаме и амоняк у нась та няма да се наложи да ходя и до аптека.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 БАЙ Х@Й ‼

    11 5 Отговор
    Ветроупорното стъкло 🤔

    Коментиран от #11, #15

  • 4 Камикадзе 🛩

    2 4 Отговор
    Става и с парцал с тютюн от цигари. Изсипваш тютюна от 5-6 цигари върху мокър парцал, изчакваш малко, намазваш с триене по стъклото. След 5-10 минути пускаш чистачките и готово.
  • 5 Кубрат Нулев0

    6 5 Отговор
    А са ше ви кажа как стаат нещата, значи зимаш 500 мл. газ за горене, 2
    сл. свинска мас, 500 мл. оцет-ябълков, джуркаш яко в един бидон. След това ни насекоми ще имаш по джама, ни катаджии ще те спират, щото като спреш само от миризмата ще бегат...

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Name

    23 1 Отговор
    Отиваш на първата бензиностанция, хващаш четката и по посока на размазаните насекоми ги изтъркваш за 1 мин. После си измиваш джама и си готов. Ще бъркам препарати... да не съм химик.
  • 9 qwerty

    25 3 Отговор
    В интерес на истината след маршрут София-Бургас-София директно отивам при официалния вносител и сменявам предното стъкло с ново. Поне съм сигурен, че насекомите и камъчетата, които са удряли стъклото няма да ги има. Колата е на 25 години, а това го правя от 15 години. Когато се слезе във фирмения магазин има закачени мои снимки, на които пише "Балък № 1 на сФета"

    Коментиран от #16

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Англичани баце

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Щото някой го е превел от английският му вариант "windshield" хаахаха
  • 12 РЗС

    8 1 Отговор
    Пичове, не ви препоръчвам тия бъркочи, ами да си купите качествена течност или спрей за тоя работи, защото дори и некачествена течност се образува желе в казанчето, което затиска филтъра и можете да си изгорите и моторчето за чистачките. А само да ви светна, че казанчето често се намира зад калника и е сваляне на гума, кора под калник и много разправии.

    Коментиран от #13

  • 13 Батката

    6 0 Отговор

    До коментар #12 от "РЗС":

    Баце, какво казанче те гони? Държиш си препарата в шишенце, пръскаш и бършеш.
  • 14 Brain

    3 0 Отговор
    С ракия !!! Слагаш в резервоарчето за чистачките ракия и мухите изчезват.

    Коментиран от #17

  • 15 До илитерата

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Да,точно така се нарича бе тъ...панарино.
  • 16 Циган

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "qwerty":

    СВЕТА се пише със В еи фярно си колям палък 🤣😂😜😛😓
  • 17 Смотан старец

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Brain":

    И семерингите също изчезват