Отидете към основна версия

10 685 29

След лимузината Aurus, Путин си прави и собствен самолет със същото име

  • путин-
  • aurus-
  • самолет

VIP самолетът е базиран на Sukhoi Superjet 100

Суперджетът трябва да се появи още през 2022 г., а за разработването на интериора на 30-метровия самолет са отпуснати 900 милиона рубли (11 млн. евро). Според наскоро установена традиция, държавният суперджет, подобно на автомобилите от проекта Кортеж, се планира да бъде пуснат под егидата на марката Aurus.

VIP самолетът е базиран на Sukhoi Superjet 100. Пълното име на специалния самолет е Aurus Business Jet. Първият екземпляр на ABJ беше показан през лятото на изложението MAKS-2021 в Москва, но тогава самолетът не носеше името Aurus. Сега явно вездесъщият Путин е решил друго.

Според руските медии, участието на Aurus ще засегне единствено стилът на луксозния салон (припомняме, всъщност за 11 милиона евро). Пакетът Aurus Business Jet включва, наред с всевъзможни екстри и душ кабина, високоскоростен интернет и допълнителен резервоар за гориво.

Без зареждане с гориво такъв самолет може да измине до 7 200 км. Стандартният пътнически Superjet 100 се произвежда в завода в Комсомолск на Амур от 2011 година. Самолетът ще бъде показан на авиошоуто в Дубай, което започва на 14 ноември.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 41 гласа.

Свързани новини