Last news in Fakti

12 Ноември, 2021 14:12 10 642 29

След лимузината Aurus, Путин си прави и собствен самолет със същото име

  • путин-
  • aurus-
  • самолет

VIP самолетът е базиран на Sukhoi Superjet 100

След лимузината Aurus, Путин си прави и собствен самолет със същото име - 1

Суперджетът трябва да се появи още през 2022 г., а за разработването на интериора на 30-метровия самолет са отпуснати 900 милиона рубли (11 млн. евро). Според наскоро установена традиция, държавният суперджет, подобно на автомобилите от проекта Кортеж, се планира да бъде пуснат под егидата на марката Aurus.

VIP самолетът е базиран на Sukhoi Superjet 100. Пълното име на специалния самолет е Aurus Business Jet. Първият екземпляр на ABJ беше показан през лятото на изложението MAKS-2021 в Москва, но тогава самолетът не носеше името Aurus. Сега явно вездесъщият Путин е решил друго.

След лимузината Aurus, Путин си прави и собствен самолет със същото име

Според руските медии, участието на Aurus ще засегне единствено стилът на луксозния салон (припомняме, всъщност за 11 милиона евро). Пакетът Aurus Business Jet включва, наред с всевъзможни екстри и душ кабина, високоскоростен интернет и допълнителен резервоар за гориво.

Без зареждане с гориво такъв самолет може да измине до 7 200 км. Стандартният пътнически Superjet 100 се произвежда в завода в Комсомолск на Амур от 2011 година. Самолетът ще бъде показан на авиошоуто в Дубай, което започва на 14 ноември.

След лимузината Aurus, Путин си прави и собствен самолет със същото име


Поставете оценка:
Оценка 4 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хххх

    29 83 Отговор
    Единствения читав самолет на тея им е Сукхой и то защо ли...Защото за разработката му мужиците извикаха специалистите от Бойнг да им покажат как се правят самолети,че крепостниците знаят само да вземат една ламарина и да й сложат крила и мислят ,че това е нужно само да лети !

    Коментиран от #3, #7, #9, #16, #29

  • 2 Странджа

    31 6 Отговор
    ще може и да се зарежда във въздуха и задължително ракети !
  • 3 гост

    15 44 Отговор

    До коментар #1 от "хххх":

    Абе не знам за самальота , ама интернета чий ще е се пита , че за момента само тоя на Мъск се очертава с планетарно покритие и добра скорост !! Та май вожда ще се обажда на Мъск да му иска абонамент , хахаха !! Няма само космонавтите да му вози !
  • 4 Нов

    26 50 Отговор
    Много смел ход на Путин.Самолета е световно известен с прозвището"Летящият ковчег"

    Коментиран от #8

  • 5 MTGонтан

    19 26 Отговор
    Всичко на тези им е в бъдеще време .... смятай още оправят скоростната кутия на онази изкорубената талига от савецкий кортеж
  • 6 другарят

    43 4 Отговор
    Какъв "собствен" самолет си прави Путин бре мисирки гламави!? Самолета за руският президент е Ил и отговаря на доста изисквания за президентски самолет! Това за което пишете тук ще бъде бизнес класа на базата на Су-100, който от години се произвежда!
  • 7 Не Сукхой

    31 10 Отговор

    До коментар #1 от "хххх":

    И не Бойнг. Пише се и се чете Сухой и Боинг. Първо се научи правилно да пишеш и тогава коментирай, но това което разбираш, ако има такова де.
  • 8 Анонимен

    41 12 Отговор

    До коментар #4 от "Нов":

    Прозвището "Летящия ковчег" се употребява за краварския изтребител ф-104

    Коментиран от #11

  • 9 готин

    34 12 Отговор

    До коментар #1 от "хххх":

    Нещо си се пообъркал? Боинг имат в Русия две подразделения с 2500 души персонал от руски инж. да им разработват самолетите, че те са некадърни. И Западняците имат един такъв център с 1500 души, които да разработват еврогейските самолети! Та не пиши глупости!
  • 10 Пича

    10 22 Отговор
    Баба Ванга каза: Путин ке падне.
    Очевидно, че ще заради този барутник "Супер джет", дето никой е иска да лети на него...
  • 11 Nnn

    7 22 Отговор

    До коментар #8 от "Анонимен":

    За програмата сухой супер джет руснаците дадоха 50 млрд. гущера и искаха 11% световен дял! Но самолета падна по време на демонстрация в Индонезия и всички потенциални платежоспособни клиенти се отказаха! Покрай путинмобила няколко олигарси и колекционери поръчаха такива коли, явно сега разчитат на същото, ама докато колата може да спре на пътя и да чака пътна помощ със самолета нещата са по-зле! Освен двигателите ролс-ройс и електрониката другите възли са руски и имат слабоста на сегашната руска техника бледо подобие на съветската да се разпада своеволно!

    Коментиран от #13

  • 12 Бузов

    8 9 Отговор
    11 мил за самолет е като да си смениш накладките на колата.Отсега е ясно от това нищо няма да излезе.
  • 13 А50

    20 6 Отговор

    До коментар #11 от "Nnn":

    Пич, няма нито един верен факт в това дето си написал. Самолета не падна а се разби в Индонезия по пилотска и на ръководител полети грешки. Двигателите не са Ролс Ройс а руско френски и преди имха проблем с горивната камера произвеждана от французите. Електрониката е на ТАЛЕС. Системите са със смесено участие като софтуера,аеродинамика, конструкциа са руски. Имаха проблем с логистиката на резервни части и след -продажната подръжка от страна на Сухой. Сега твърдят че това е оправено и няма да повторят тези грешки при МС-21. Незнам защо се пишат пълни глупости при пълно непознаване на темата.
  • 14 А50

    17 5 Отговор
    Друг интересен руски самолет на изложението в Дубай е МС21-310. Той е с новите руски мотори ПД14 и с композитно крило. Тази година завършват изпитанията му за сертификат.
  • 15 А50

    9 2 Отговор
    Сетих се за японския кокнкурент MRJ, чиято разработка започна 2007 и бе прекратен проекта тази година явно след много проблеми при изпитанията . Така че не всеки може да прави самолети и двигатели колкото и да е добър в други направления
  • 16 До xxxx

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "хххх":

    Исках да съм пръв и пръднах, но май че прекалих!
  • 17 Ннн

    4 3 Отговор
    Ок за двигателите, но ето малко факти от руски източници! Най-големия купувач е мексиканска компания интерджет къпила 22 самолета, но в момента летят 5, като за тях са взели части от останалите! И даже на мексиканци им е писнало и ги сменят с боинг220, а беларусите купиха бразилския конкурент мрджет! Като ги попитали защо не са взели братския дамолет от белавия казали че на сметката на сухой суперджет са 81 трупа а на мр джет 0! Затова и измислиха руснаците конкурс за ново име да се отърват от лоши асоциации и явно са си харесали аурис, но това не променя факта че само 8% от руснаците предпочитат родния самолет пред американските боинг или пред ейрбъсите!
    И за двете катастрофи по руски образец са писали човешка грешка, но специално в москва от 41 загинали над 30 бяха отровени от дима от евтините китайски пластмаси в салона и заради неоткопчалите се колани!

    Коментиран от #18

  • 18 А50

    5 5 Отговор

    До коментар #17 от "Ннн":

    Чивек, ти си тотално объркан по темата авиация. Недей да пишеш глупости, призовавам ако некой му плаща за това да спре, че го излага. Много е паднало нивото.

    Коментиран от #21

  • 19 Стефан Петров

    5 2 Отговор
    Заглавието на материала е глупаво.Този самолет няма никакви качества, за да обслужва един президент, защото е малък и в него няма място за необходимите за това апаратури- за засекретена космическа връзка, за даване заповеди на армията, за охрана и т.н. Да се приписва на Путин всяко нещо е глупаво. Първите самолети Суперджет бяха със 75% западни части, но руснаците свалиха този процент до 20 и ще го свалят още.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 факти

    1 6 Отговор

    До коментар #18 от "А50":

    Аргументирай си поне мнението,защото единственото което се разбира от написаното ти е ,че ти се иска руснаците да не са пълни нефелници ,ама ЦЪ,не знаеш как да го докажеш !
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Ехааа

    4 5 Отговор
    Браво момци! Боинг е голямата работа - ама падат като круши и сега са паркирани. Май никой не иска Боинг в момента. А руснаците си правят самолети - факт е! За интериора не говорим. Но като пътувам с Еарбъса и там ми се вдървяват краката и врата.

    Коментиран от #28

  • 24 Скромен

    4 2 Отговор
    Така е Човечето пести от закуската и е много спестовно Дворец Лимузина Аероплан
  • 25 Тити

    0 4 Отговор
    Поредният Руски боклук.
  • 26 ДОГАН Е ПОРЪЧАЛ ЕДНА КОЛА И ЕДИН САМОЛЕТ

    0 2 Отговор
    ЗА ДА ХОДИ НА МАЧЛЕТАТА НА БОЙКО !
  • 27 Путинофил

    0 3 Отговор
    Едва ли ща го напрявят, а и да го направят няма да е жив да го ползва.
  • 28 руски трол

    0 2 Отговор

    До коментар #23 от "Ехааа":

    Е тоя ще ти подейства разхлабващо, като се сурне надолу.
  • 29 Никси

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "хххх":

    като почнете да коментирате като папагали без да знаеш фактите е така ме е най лови яд , първо ;самолетите се правят от дуралумин , второ ; това е пътнически самолет а не боен изтребител на снимката , трето; сигурен съм че нито си се возил на нито един пътнически самолет по онова време гато бяха в БГА-Балкан ,ту-154,ту-134 ,ан-24,як40 и още много други самолети които ползваха наща авяция в България която летеше по целия свят и ползваше тяхните авйолиний, да си чул да има инциденти с тях , само в Домодедово падна един и се запали и в наща Кривина в краварника от минало бешало време, ами Боингите падат постоянно за разлика от Руските и Аербъсите А-320,А-380 , така че като не си управлявал самолет или возил в него недей да тролиш с пропаганда , осбенно за Руските пътнически самолети , а ако нещо не тие ясно , попитай някой стар пилот дето е летял и той най добре ще ти обясни фактите какви са , но такива приказки във въздуха не важът!!!.