Отидете към основна версия

19 620 31

Това е новият флагман на Xiaomi

  • xiaomi-
  • 12-
  • смартфон

Смартфонът е обозначен с моделен номер 12

Точно преди Нова година Xiaomi се готви да проведе презентация на новите си смартфони от линията Xiaomi Mi 12. Събитието ще се проведе в самия край на годината - на 28 декември, като на презентацията ще бъдат представени три смартфона от серията : Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro и Xiaomi 12X.

Дни преди премиерата в Twitter изтекоха официалните изображения на базовия модел - смартфона Xiaomi 12. От представените снимки се предполага, че смартфонът ще бъде пуснат в поне два цвята на корпуса: зелен и сив. Задният панел ще получи покритие, което имитира кожа, както беше в специалната модификация на Xiaomi Mi 11.

Снимките показват, че диагоналът на смартфона ще бъде 6.28 инча, основният модул на камерата ще разполага с три сензора, единият от които ще получи резолюция от 50 мегапиксела. Предната камера ще бъде разположена в кръгъл отвор в центъра на горната част на екрана. Дизайнът на корпуса на новата серия Xiaomi 12 като цяло ще наподобява модификациите на Xiaomi 11T и Xiaomi 11T Pro.

По-рано в мрежата изтекоха е доста подробни технически параметри на Xiaomi 12. Хардуерната база на смартфона ще се захранва от процесор Snapdragon 8 Gen1. Дисплеят с AMOLED панел ще получи FHD + резолюция и честота на опресняване от 120 Hz.

Автономната работа на Xiaomi 12 ще се осигурява от 4500 mAh батерия с поддръжка за бързо зареждане с капацитет 67 W за кабелно и 30 W за безжично. Смартфонът ще има NFC модул, Wi-Fi 6 и Bluetooth 5.2. Оперативната памет в модела Xiaomi 12 ще бъде LPDDR5, а постоянната памет ще бъде UFS 3.1. Смартфонът Xiaomi 12 ще струва около 580 долара.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 37 гласа.

Свързани новини