Отидете към основна версия

3 428 18

Първият в света радиоуправляем танк (ВИДЕО)

  • танк-
  • радиоуправляем модел

Иновацията се нарича XRC Brawler

На платформата Kickstarter, британският стартъп Xtreme RC представи уникален роботизиран механизъм, наречен XRC Brawler, за който се твърди, че е най-бързото и ефективно устройство в своя клас.

Иновацията е с габаритни размери 820 x 448 x 287 мм и тегло 21 кг. Шасито е изработено от високоякостна алуминиева сплав 7075-T6. Два двигателя Hobbywing 2200 позволяват на компактния танк да достигне максимална скорост от 56 км/ч.

В резултат на това устройството има съотношение мощност/тегло, по-добро от това на Ferrari 458. В същото време способността за преминаване през трудни терени на джаджата е много по-висока.

Автономната работа се осигурява от 12 блока презареждащи се литиево-полимерни батерии. За охлаждане се използват два вентилатора с диаметър на лопатките 40 мм. През надлъжните канали въздухът влиза от предната част на движещия се XRC Brawler и се изхвърля в задната част.

Уникалният дизайн на задвижващата система и шасито осигурява отлична надеждност извън пътя и позволява на XRC Brawler да се движи дори през водни препятствия в режим на амфибия.

В конструкцията са интегрирани метални брони и подсилващи греди за защита на XRC Brawler при сблъсък. В момента в Kickstarter можете да инвестирате $503 в проекта и да получите (ако проектът е успешен) модела XRC Brawler още тази година.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.

Свързани новини