Отидете към основна версия

8 894 18

Съединените щати добавиха AliExpress към списъка с платформи за търговия, продаващи фалшиви продукти

  • онлайн платформи-
  • пазари-
  • фалшиви стоки-
  • ментета-
  • aliexpress

Още две руски платформи - Vkontakte и Gorbushka са "новобранци" в този списък

Службата на търговския представител на Съединените щати (USTR) публикува официален списък с най-значимите пазари през 2021 г., които продават фалшиви и пиратски продукти. Списъкът включва както онлайн платформи, така и физически пазари, които улесняват разпространението на фалшиви продукти или нарушаване на авторските права.

Според американския търговски регулатор продажбата на фалшиви стоки вреди на Съединените щати и вреди на американските работници. Освен това самите работници, участващи в незаконно производство и търговия, са обект на интензивна експлоатация, а фалшивите стоки могат да представляват риск за здравето както на производителите, така и на потребителите.

USTR определи китайската платформа AliExpress, руския ресурс Vkontakte и мобилните приложения WeChat и Weixin сред най-значимите платформи за онлайн търговия с ментета. Общо 42 онлайн пазара и 35 физически пазара бяха включени в списъка. Сред физическите могат да се отбележат руският пазар "Горбушка" (Горбушкин двор) и одеският пазар на 7-ми километър в Украйна.

Китайските онлайн пазари Baidu Wangpan, DHGate, Pinduoduo и Taobao също продължават да бъдат в списъка на USTR от години. Освен това в списъка има девет физически пазара, разположени в Китай. Китайските власти вече нарекоха решението на USTR политизирано и нарушаващо правата на китайските производители и търговски предприятия.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 21 гласа.

Свързани новини