Отидете към основна версия

1 614 9

Hyundai и Kia ще използват лицево разпознаване за отключване на автомобилите (ВИДЕО)

  • kia-
  • hyundai-
  • лицево разпознаване-
  • отключване-
  • заключване-
  • genesis

Корейските компании са подали патент за интересната технология

През годините отключването на автомобилите се превръща във все по-лесен процес, който първоначално изискваше наличието на ключ и физческото отключване, по-късно бе заменен от дистанционни с копчета, след това с така наречените безключови системи, както и от различни приложения, гривни, кодове и други подобни технологии. Сега, обаче, Hyundai и Kia защитиха патент за нов вид технология, която да улесни още повече процеса по отключване на автомобила.

Корейските компании планират да въведат лицево разпознаване за отключване на автомобилите, подобно при това, което вече познаваме отлично от смартфоните и други подобни устройства. Системата разчита на камери и сензори, които сканират лицето на приближаващия човек и при съвпадение отключват автомобила. Системата работи единствено при хващане на дръжката за отваряне и позволява стартиране на двигателя при съвпадение на лицето. Ако някой друг се опита да влезе в колата ви, системата ще запази снимка на лицето ви и ще ви позволи да видите, ако това е опит за кражба.

Ако все пак технологията не проработи правилно, все още имате възможност да използвате смартфона си и да отключите автомобила си с негова помощ. Все още няма информация кои ще са първите автомобили, които ще получат новата технология, но при конкретния екземпляр виждаме, че той е от портфолиото на Genesis.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини