Last news in Fakti

5 Август, 2022 10:39 12 675 6

Започнаха да крадат Hyundai и Kia с обикновен USB кабел

  • kia-
  • huyn-
  • кражби

В Съединените щати крадците на автомобили откриха критична уязвимост в корейските автомобили

Започнаха да крадат Hyundai и Kia с обикновен USB кабел - 1

Оказва се, че при модели от предишни години без имобилайзер двигателят може да се стартира с USB кабел. Група крадци на автомобили, наречени Kia Boys, публикуват видеоклипове на успешна кражба на модели Kia и Hyundai с помощта на обикновен USB кабел. Според Automotive News тези автомобили от определени години на производство нямат дори обикновен имобилайзер и ако свържете USB кабел към конкретен конектор, можете да стартирате двигателя без ключ.

Предполага се, че другият край на кабела трябва да бъде свързан към компютър с някакъв специален софтуер. Вълната от кражби на автомобили Kia и Hyundai започна в Милуоки, Уисконсин, миналата година. Кражбите са се увеличили с невероятните 2 644%. Има случаи в които, според данни от полицията, се крадат по 20 коли на ден. Извършителите се насочват главно към автомобили Kia от 2011 г. и модели на Hyundai от 2015 г.

Полицията в града дори започна да раздава механични ключалки за волани на собствениците на тези модели, за да се предотвратят кражби. Представителство на Kia America каза, че е запознато с тази статистика за кражби и всички превозни средства от тези години на производство ще бъдат дооборудвани с имобилайзер.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха...

    36 0 Отговор
    Те намериха начин да източват и банковите ни сметки седнали пред клавиатура.Вие за колите се кахарите.
  • 2 Ицо

    21 0 Отговор
    Скоро очаквам и с мобилни телефони да започнат да ги крадат.
  • 3 Стефан Петров

    28 1 Отговор
    Колкото повече електроника, толкова повече възможности за кражба на кола.
  • 4 ......

    9 26 Отговор
    гадни к очини имитация на най- здравите и надеждни японски автомобили
  • 5 Иван

    4 15 Отговор
    Тези коли подарък да ми ги дават пак не ги искам.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.