Отидете към основна версия

2 082 2

Кучето робот от Boston Dynamics е новата Лара Крофт

  • boston dynamics-
  • куче робот-
  • археология

Подобни технологии не са били използвани в археологията преди робота Spot

Кучето робот, което често се превръща в протагонист на множество забавни реклами на Boston Dynamics, се преквалифицира от боксова круша в истински археолог.

Той няма собствено имение и иконом, но има уникални способности да събира данни и да прониква във всяко, дори и в най-малките пространства.

В момента, кучето робот на име Spot изследва руините на Помпей. Основната цел е подобряване на мониторинга на съществуващи територии и повишаване на знанията за напредъка на археологическите разкопки на исторически обекти.

Spot ще бъде тестван в подземни тунели към гробници. Добре известен факт е, че крадци от години копаят дупки в руините и крадат реликви.

Защо е необходим робот при подобни операции? Тъй като състоянието на отворените от крадци тунели и гробища е изключително нестабилно, е много опасно човек да влиза в тях.

Роботът е в състояние да изследва територията без много намеса и увреждане както на себе си, така и на руините.

Според директора на Археологическия парк Помпей Габриел Зухтригел подобни технологии не са били използвани преди робота Spot. Използването на роботизирана технология позволява да се работи с висока скорост и в пълна безопасност.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.

Свързани новини