Отидете към основна версия

1 484 20

Apple се готви да пусне нов Mac Mini

  • apple-
  • mac mini-
  • m2-
  • m2 pro-
  • процесори

Актуализираното устройство ще разполага с чипове M2 и M2 Pro

Новата версия на компютъра Mac mini ще замени предполагаемия преди това процесор M1 Pro с по-модерни чипове M2 и M2 Pro. Това твърди анализаторът на Bloomberg Марк Гърман.

Според експерта, Apple преди това е работила върху актуализиран Mac mini на чипа M1 Pro - компютърът трябваше да дебютира тази година, но сега проектът е отменен. Вместо това компанията ще пусне устройство, като то ще има две версии.

Те ще са с процесори от ново поколение M2 и M2 Pro. В същото време външният вид на миникомпютъра ще остане същият, убеден е експертът. Той също така уточнява, че на Mac mini, базиран на процесора M2, вече е присвоен моделен индекс J473, а версията с по-мощния чип M2 Pro е с кодово име J474.

Новият чип има хетерогенна архитектура с 8 производителни и 4 икономични ядра. Но компанията няма да използва по-старите процесори M2 Max или Ultra в семейството на Mac mini, запазвайки ги за компютрите от серията Mac Pro, допълват информацията източници от ресурс 9to5Mac.

И накрая, компютърът Mac Studio, ще бъде краткотраен модел, защото както Mac Studio, така и Mac Pro са позиционирани приблизително еднакво и също така имат една и съща целева аудитория.

Според непотвърдената информация трябва да очакваме дебюта на MacBook Pro във версии с процесори M2 Pro и M2 Max още тази есен, въпреки че моделът може да бъде отложен и за следващата година, твърдят от Bloomberg.

Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 14 гласа.

Свързани новини