Last news in Fakti

9 Август, 2022 10:54 1 476 20

Apple се готви да пусне нов Mac Mini

  • apple-
  • mac mini-
  • m2-
  • m2 pro-
  • процесори

Актуализираното устройство ще разполага с чипове M2 и M2 Pro

Apple се готви да пусне нов Mac Mini - 1

Новата версия на компютъра Mac mini ще замени предполагаемия преди това процесор M1 Pro с по-модерни чипове M2 и M2 Pro. Това твърди анализаторът на Bloomberg Марк Гърман.

Според експерта, Apple преди това е работила върху актуализиран Mac mini на чипа M1 Pro - компютърът трябваше да дебютира тази година, но сега проектът е отменен. Вместо това компанията ще пусне устройство, като то ще има две версии.

Те ще са с процесори от ново поколение M2 и M2 Pro. В същото време външният вид на миникомпютъра ще остане същият, убеден е експертът. Той също така уточнява, че на Mac mini, базиран на процесора M2, вече е присвоен моделен индекс J473, а версията с по-мощния чип M2 Pro е с кодово име J474.

Новият чип има хетерогенна архитектура с 8 производителни и 4 икономични ядра. Но компанията няма да използва по-старите процесори M2 Max или Ultra в семейството на Mac mini, запазвайки ги за компютрите от серията Mac Pro, допълват информацията източници от ресурс 9to5Mac.

И накрая, компютърът Mac Studio, ще бъде краткотраен модел, защото както Mac Studio, така и Mac Pro са позиционирани приблизително еднакво и също така имат една и съща целева аудитория.

Според непотвърдената информация трябва да очакваме дебюта на MacBook Pro във версии с процесори M2 Pro и M2 Max още тази есен, въпреки че моделът може да бъде отложен и за следващата година, твърдят от Bloomberg.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гошо толупа

    11 0 Отговор
    ммм ....дооообре!...
  • 2 Най бързия

    3 12 Отговор
    Добро е, имах актуалния модел с М1 чип и нищо не можеше да му се опре

    Коментиран от #3, #4, #5

  • 3 Гошо Толупа

    12 0 Отговор

    До коментар #2 от "Най бързия":

    Въх не думай..най-доброто викаш, а?
  • 4 Най-доброто

    14 3 Отговор

    До коментар #2 от "Най бързия":

    Пусна ли му 8К на 120 кадъра? Или apple не предлага такова съдържание? Сигурно, защото са сложили само съдържание, което ще върви гладко без да проблеми? То вие така или иначе не правите разлика. Знаете само че сте налели много пари и се успокоявате "то това е най-доброто, затова е толкова скъпо"!

    Коментиран от #8, #9

  • 5 Специалист

    14 3 Отговор

    До коментар #2 от "Най бързия":

    Като знам какви са възможностите на iphone, ми е ясно какви са ти представите "за добро"!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Иван

    4 13 Отговор

    До коментар #4 от "Най-доброто":

    И 8К и 4К си подкарва, спокойно. Зависи какъв монитор ще му сложиш.
  • 9 Жон

    4 12 Отговор

    До коментар #4 от "Най-доброто":

    Ти сериозно ли си мислиш, че не може 8к ? :-)
    Брато, това е сериозна техника.

    А другия, дето пише за айфон, дава ли си сметка какъв процесор има айфона? Хайде малко слезтв на земята, не можете да се мерите по хардуер с Апъл продуктите. А пък по софтуер съвсем.
  • 10 Джон

    2 11 Отговор
    ARM процесорите са ново поколение процесори, които са по-производителни и енергийно ефективни. Другите фирми още не могат да ги ползват на компютрите си, защото трябва да си пренапише софтуера, а техния софтуер е като джунгла.

    Коментиран от #11

  • 11 Алекс

    15 3 Отговор

    До коментар #10 от "Джон":

    Нещо си се объркал. ARM процесорите съществуват от края на 70те, последните 10-15 години започна да се чува масово за тях поради факта, че се използват в телефони, таблети и други смарт устройства, които станаха ежедневие. Докато CISC архитектурите, стандартните десктоп процесори, изискват огромна консумация на енергия, те могат да изпълняват много по-комплексни задачи с много по-семпличък софтуер. Докато RISC(ARM архитектурите) имат много ниска консумация на енергия, но могат да изпълняват само singe-cycle операции, поради тая причина софтуера е написан по доста по-сложен начин, но пък самата платформа предполага много по-опростен хардуер, което е перфектен сценарии за малки, мобилни устройства.

    Коментиран от #12, #13

  • 12 Томи Лий

    14 2 Отговор

    До коментар #11 от "Алекс":

    Точно така е и за това, arm ороцесор не ми върши работа. Но виж, не им се обяснявай те тук са фанатизирани и не кръгозора им е доста тесен.
  • 13 Жон

    1 11 Отговор

    До коментар #11 от "Алекс":

    Защо само Апъл използва ARM процесори на компютрите си?

    Коментиран от #14

  • 14 Круша

    17 4 Отговор

    До коментар #13 от "Жон":

    Щото 90% от потребителите им ги ползват за браузване, видео и аудио обработка и общо взето не се ползват за по-сложни и сериозни операциии а и производството на arm процесора е в пъти по евтин. Както каза колегата по-горе за телефончета и таблетчета arm е подходящ и консумацията е по-малка. Колкото до А16 ...разликата с конкуренцията е минимална и не е както преди години. Лично аз , отдавна минах на среден клас телефон (800-1100 лв ) със бюджетно процесорче където разликата е неосезаема. Мощен процесор ми трябва на работната машина.

    Коментиран от #15, #16, #18

  • 15 Джон

    0 7 Отговор

    До коментар #14 от "Круша":

    За Майкрософт офис трябва по-бърз процесор ли?

    Коментиран от #17

  • 16 Жон

    0 6 Отговор

    До коментар #14 от "Круша":

    Значи само Апъл иска да произвежда компютри с ARM процесор?
  • 17 Круша

    6 0 Отговор

    До коментар #15 от "Джон":

    Кой ти говори за мс офис въобще? Става дума за сериозен софтуер за сериозни фирми за сериозни проекти. Както и да е
  • 18 Жон

    2 8 Отговор

    До коментар #14 от "Круша":

    Не св излагай, уиндоус се ползва предимно за МС Офис. Мак се ползва за програмиране, 3а моделинг, виртуални машини, тестване на код. Повечето програмисти днес работят на Мак. При уиндоус е много по-ниско нивото на потребителите - Outlook, Word, Excel. Все тая, само софтуееа на Апъл е такс добре написан, че им отне най-малко време да го направят за АРМ. Смешно е да твърдиш, че другите фирми не искат да минат на АРМ. Искат, ама не могат.

    Коментиран от #19

  • 19 Круша

    9 0 Отговор

    До коментар #18 от "Жон":

    ??? Това е просто офис пакет, а windows се позлва в електроцентрали, прецизно 3D моделиране, в сервизите на големи автомобилни компании и т.н. Но , щом си заседнал в една посока така да е. Ползвай си го щом ти е кеф ама да твърдиш тия неща говори много за теб.

    Коментиран от #20

  • 20 Жон

    0 7 Отговор

    До коментар #19 от "Круша":

    Касичката на Майкрософт е Офис.