Отидете към основна версия

30 988 29

Ново 20: радари с термокамери в "бус лентите"

  • радар-
  • камера-
  • термокамера-
  • пътища-
  • бус ленти

Новите устройства засичат броя на хората в автомобила

Ако водачът използва ленти, предназначени за градски транспорт, ще се сдобие с акт за нарушение. Това ще става благодарение на усъвършенстван вид радар с термична камера, която разпознава колко пътници има в автомобила. Първоначално иновацията ще бъде тествана експериментално във Франция.

Чудите се защо броят на пътниците има значение? Защото по този начин шофьорите на леки автомобили, които използват т.нар. бус ленти, предназначени за градски транспорт и превозни средства с повече пътници, могат да бъдат глобени много по-лесно и ефективно.

Според френските медии новата камера, дори и през затъмнени стъкла, може да засече всички възрастни в автомобила, независимо дали седят на предните или задните седалки. При нарушение камерата прави снимка на регистрационния номер на автомобила и изпраща сигнал за директна глоба.

Засега, както вече споменахме, този експеримент се провежда само във френския град Лион и околностите му, но френските власти заявяват, че тестването ще приключи до края на годината и ако бъде успешно, с такива иновативни камери ще започнат да се оборудват и пътищата в други европейски градове.

Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 57 гласа.

Свързани новини