Отидете към основна версия

1 644 8

Електрониката на Tesla Model 3 ви позволява да шофирате без врати (ВИДЕО)

  • tesla-
  • борд компютър-
  • експеримент

Експериментът се прави от блогъри с Tesla Model 3 Performance

Авторите на YouTube канала B is for Build публикуваха видео от експеримент с Tesla Model 3. Те решиха да видят какви компоненти могат да бъдат премахнати от колата, за да се намали теглото, преди електрониката да се намеси.

Експериментът се прави с Tesla Model 3 Performance, купена преди няколко месеца за $34 000 с доставката. Първо, блогърите премахват тапицерията от предния багажник, включително капака и самото товарно отделение. Електрониката остава безразлична към това. След това правят същото и със задния багажник. В този случай заблудата на системата се оказа по-трудна заради камерата за задно виждане. Но колата продължава да се движи и електрониката позволява да се използва пълна мощност.

Следващият етап са вратите. Първо бяха премахнати задните. Колата продължи да се движи. След това Tesla Model 3 беше лишена от предната врата, но електрониката пак не реагира. В резултат на експеримента седанът стана по-лек с приблизително 227-318 кг, но бордовият компютър не забеляза това. В бъдеще блогърите планират да демонтират седалките. А докато чакаме новото видео, вижте това.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.

Свързани новини