Last news in Fakti

13 Февруари, 2023 11:05 7 711 15

Антирекламата на Tesla, която бе показана на Super Bowl 2023 (ВИДЕО)

  • tesla-
  • антиреклама-
  • автопилот
Антирекламата на Tesla, която бе показана на Super Bowl 2023 (ВИДЕО) - 1

Решаващият мач за годината в американския футбол е познат, като "Супербоул". По правило рекламите на Super Bowl доста често са хумористични, а в тях блестят холивудски и поп звезди, но този път една от рекламите беше доста сериозна, като впоследствие бе определена от мнозина и като антиреклама.

Става дума за Dawn Project - организация, която се бори за безопасността в областта на новите технологии. Тази компания показа клип на електромобили Tesla, които са под управлението на автопилот и които блъскат бебешки колички и манекени, както и минават с превишена скорост покрай пътни знаци и училищни автобуси.

Рекламата твърди, че Tesla "застрашава обществото". „Защо NHTSA [Националната администрация за безопасност на движението на САЩ] продължава да разрешава използването на автопилота на Tesla?“ е въпросът в края на видеото.

Това не е първата шумна акция на Dawn Project срещу Tesla. Миналата година производителят на електрически автомобили заплаши да съди основателя на организацията. Tesla издаде специално писмо с искане тази дейност да бъде спряна, тъй като рекламата на Dawn Project съдържа дезинформация за компанията на Илон Мъск. Вижте и тазгодишната скъпоплатена реклама на Dawn Project, излъчена на полувремето на "Супербол".


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мамалигар

    12 12 Отговор
    Гола вода е Теслата ви,бие накриво,Dacia number one! Вижте къде сме в класацията...
  • 2 !!!

    30 4 Отговор
    Явно Мъск подкрепя и спонсорира републиканците в САЩ и байдановци му правят подобни кампании!
  • 3 кумчо Вълчо

    31 4 Отговор
    Автопилота е опасен, трябва да се забрани.

    Коментиран от #4

  • 4 бяла краставица

    14 17 Отговор

    До коментар #3 от "кумчо Вълчо":

    Замисли се, кухненски нож също е смъртоносен, зависи кой как го ползва. Важно е да си мислещ, не някой като ти каже ..... еднорога яде сладолед и ти да кажеш едва ли яде сладолен.... въобще няма еднорози..... разбираш ли.... мисли!!!!

    Коментиран от #5, #15

  • 5 Абе

    22 7 Отговор

    До коментар #4 от "бяла краставица":

    Добре......но как може да контролираш нещо , което може да се бъгне , и да ти изземе управлението ?! Такава глупост не трябва да се допуска ! Автопилот - само до обикновено ниво !
  • 6 Механик

    17 8 Отговор
    Аз не мога да си представя, какво трябва да имаш между ушите, че да се довериш на автопилота?!
    Всички знаем, че електрониката е много деликатно нещо и често дава дефект. Още повече, ако електрониката ползва и софтуер.
    Знаете през колко драстични актуализации, преминава всеки софтуер. Колко критични пробойни се запушват и през цялото време на ползването на софтуера, не е тайна за никой.
    Ами ако всеки един бъг, води до една катастрофа? Щото компютрите си седят кротко на бюрото и ако се скапе софта, най-много да поседиш известно време без любимия фейсбук. Ама ако компютъра е на колела и тежи 4 тона,, а се движи с 100 км/ч, трябва да ви е ясно какво се случва при сбъгясване.

    Коментиран от #7

  • 7 гост

    15 13 Отговор

    До коментар #6 от "Механик":

    Явно не си се качвал на самолет , иначе щеше да знаеш , че 100% от гражданските самолети изминават 95% от полета си на АВТОПИЛОТ !!!! Дори при излитане и кацане автопилота изпълнява над 80% от действията , пилотите общо взето само следят обстановката и се намесват само при извънредни случаи , което е същото като автомобилните автопилоти в момента !! Дори има един куп свидетелства как пилоти спят или се занимават със съвсем странични неща . дори секс по време на полет със близо 900 км/ч на 8-10 000 метра височина и 150 -300 човека пътници в самолета !! И след всичко това гражданската авиация е световно призната за най-безопасния транспорт !! Доказано статистически !!

    Коментиран от #8, #10, #11, #12, #14

  • 8 ТЕМИДА

    12 6 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    ЕДИН ТЕСТ ПРЕДЛАГАМ ТИ ДА СИ НА МЯСТОТО НА МАНЕКЕНА ОТ КРАЯ НА РЕКЛАМАТА
  • 9 МЪСК💵

    5 1 Отговор
    Опасна е Tesla-та!

  • 10 Хаха

    13 2 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Винаги си бил цар на тъпите и неадекватни сравнения и за пореден път го показваш.
  • 11 Я пак

    10 6 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Хубаво че няма манекени и детски колички в небето, защото щяха да са пометени от самолета Ти. По-глупаво сравнение не съм чувал. Мъкаааа, мъка....
  • 12 Кухина на раменете

    10 7 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Ами ти знаеш ли, че влаковете и те се движат на автопилот. Както и пияндурниците, шмъкащите също, кифлите и мутрите. Голям компот е в глъвъта ти
  • 13 гост

    2 4 Отговор
    Колите на Тесла са много добри, ако имах достатъчно пари със сигурност бих си купил такъв вид кола, НО автопилотът им действително има проблеми, които явно не могат да се разрешат на 100% и да го направят безопасен. Има много случаи, в които автономното шофиране е рисково или дори фатално. Не го харесвам и не го одобрявам и също така смятам, че е прекалено лекомислено да се допуска употребата, понеже хората злоупотребяват с тази опция, спят, не гледат пътя, и времето им за реакция сериозно намалява.
  • 14 До коментар 7

    5 2 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    В небето се следят гпс координати, надморска височина за ориентация... Просто няма сензори за близост и камери, които да разпознават пътна маркировка, пешеходци, бебешки колички, колоездачи и т.н. Т.е. да сравняваш автономното летене с автономното шофиране е неуместно... И автономното безопасно движението по земята е много по-трудно достижимо, а не както ти си мислиш...
  • 15 Хгхк

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "бяла краставица":

    Абе, разбирачев, ножа няма автопилот. Схващаш ли??