Отидете към основна версия

10 728 11

Новият умен часовник на Huawei се научи да предупреждава за високи нива на кръвна захар

  • huawei-
  • watch 4-
  • кръвна захар

От Huawei подчертават, че часовникът им не е медицинско изделие и получената с негова помощ информация е само за справка

От години чуваме за възможността за добавяне на неинвазивен мониторинг на кръвната захар към Apple Watch, но китайците първи добавиха такава екстра към умните си часовници.

Тази функция може да улесни много живота на хората с диабет, които трябва да правят болезнени и скъпи изследвания всеки ден, за да следят състоянието си преди всяко хранене.

Но очевидно пионерът изобщо няма да бъде Apple. Ръководителят на потребителския отдел на Huawei, Ричард Ю, публикува видео, в което демонстрира възможностите на новия часовник на компанията - Huawei Watch 4. Във видеото жена добавя захар към кафето си, но след това се отказва, защото получава предупреждение от часовника си за риска от повишаване на нивото на кръвната захар.

От Huawei подчертават, че часовникът им не е медицинско изделие и получената с негова помощ информация е само за справка. За да използва тази функция, потребителят трябва да е на възраст над 18 години и да е включен в програма за мониторинг на кръвната захар, управлявана от медицинска институция на трета страна.

Новата функция не се препоръчва за хора с диабет тип 1, чийто панкреас не произвежда инсулин. Часовникът трябва да се носи непрекъснато в продължение на седем дни, преди функцията за предупреждение за хипергликемия да влезе в сила.

Имайте предвид, че Huawei вече представи Huawei Watch 4 за световния пазар. Вярно е, че компанията все още не е споменала такава възможност. Което означава, че в момента се предлага само за модели, направени за китайския пазар.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 21 гласа.

Свързани новини