Last news in Fakti

29 Май, 2023 10:37 10 658 11

Новият умен часовник на Huawei се научи да предупреждава за високи нива на кръвна захар

  • huawei-
  • watch 4-
  • кръвна захар

От Huawei подчертават, че часовникът им не е медицинско изделие и получената с негова помощ информация е само за справка

Новият умен часовник на Huawei се научи да предупреждава за високи нива на кръвна захар - 1

От години чуваме за възможността за добавяне на неинвазивен мониторинг на кръвната захар към Apple Watch, но китайците първи добавиха такава екстра към умните си часовници.

Тази функция може да улесни много живота на хората с диабет, които трябва да правят болезнени и скъпи изследвания всеки ден, за да следят състоянието си преди всяко хранене.

Но очевидно пионерът изобщо няма да бъде Apple. Ръководителят на потребителския отдел на Huawei, Ричард Ю, публикува видео, в което демонстрира възможностите на новия часовник на компанията - Huawei Watch 4. Във видеото жена добавя захар към кафето си, но след това се отказва, защото получава предупреждение от часовника си за риска от повишаване на нивото на кръвната захар.

От Huawei подчертават, че часовникът им не е медицинско изделие и получената с негова помощ информация е само за справка. За да използва тази функция, потребителят трябва да е на възраст над 18 години и да е включен в програма за мониторинг на кръвната захар, управлявана от медицинска институция на трета страна.

Новата функция не се препоръчва за хора с диабет тип 1, чийто панкреас не произвежда инсулин. Часовникът трябва да се носи непрекъснато в продължение на седем дни, преди функцията за предупреждение за хипергликемия да влезе в сила.

Имайте предвид, че Huawei вече представи Huawei Watch 4 за световния пазар. Вярно е, че компанията все още не е споменала такава възможност. Което означава, че в момента се предлага само за модели, направени за китайския пазар.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тод

    30 6 Отговор
    Ето това е наистина полезна функция!
    Браво на китайците пак са първи.

    Коментиран от #4

  • 2 Потърпевш

    4 20 Отговор
    хаха, на тия иероглифи разбира ли им някой ????

    Коментиран от #3

  • 3 Милиарди

    14 0 Отговор

    До коментар #2 от "Потърпевш":

    Китайци за сега .. пак са първи
  • 4 Иван

    3 17 Отговор

    До коментар #1 от "Тод":

    Уви не. За февруари Apple с най-продавания смартфон. Huawei са на 6-та позиция.

    Коментиран от #9

  • 5 Иван С

    15 4 Отговор
    Интересен е начина по който се получава информация за нивото на захарта. По точен начин от директно измерване на кръвта в момента няма. Капката кръв необходима за това се добива с убождане което пак ни връща в сегашния момент когато вече имаме точни глюкомери. Ако пак ще се бодем какъв е смисъла? Никой не споменава технологията. Щото ако я има вече разработена щеше да е известна и да има широко разпространен уред, пък бил той и неинтегриран в часовник. Те и Самсунг преди време се тупаха в гърдите че пускат часовник с измерване на кр. захар н после тихомълком потулиха всичко. Иначе ще е голям пробив.
  • 6 Джон

    6 15 Отговор
    Типично за китайците и китайоподобни компании като Гугъкл - съобщава, че имат нещо, за да са първи, а дали работи въобще е второстепенен въпрос.

    Коментиран от #7

  • 7 споко

    9 3 Отговор

    До коментар #6 от "Джон":

    те епал са първи с тапетите с цветовете на дъгата
  • 8 хахах

    3 2 Отговор
    пълна глупост, единствения начин да се провери кръвната захар е с капка кръв, другото е измама...
  • 9 Ако Фащ

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "Иван":

    Не ги банирираха нарочно, щяха да са си все още 1 За жалост Фащ обичат да убиват конкуренцията на ряхна територия точно по такъв начин.

    Коментиран от #10

  • 10 Иван

    1 6 Отговор

    До коментар #9 от "Ако Фащ":

    И в Китай не са първи, така че извинението "САЩ са лоши" не важи.
  • 11 чудесно бе

    0 0 Отговор
    а да пере може ли?