Отидете към основна версия

4 566 9

Видео от експлозията в рафинерията на Rompetrol

  • рафинерия-
  • взрив-
  • rompetrol

Няма пострадали, всички служители на предприятието, както и от други цехове на рафинерията, са евакуирани

Експлозия е избухнала близо до румънския град Констанца в най-голямата нефтена рафинерия в страната Petromidia, съобщава местният вестник Ziuaconstanta. По предварителна информация е станал взрив, последван от запалване.

„Задействан е така нареченият червен интервенционен план. На мястото са изпратени девет специални противопожарни коли: две от квартал Кулрас, две от Яломица, една от Тулча и четири от Букурещ “, съобщава вестникът. Над завода се издига гъст дим.

„Възникна пожар в инсталацията за лек хидрокрекинг след приключване на специални ремонтни дейности. Служители на предприятието незабавно са съобщили за събитието на вътрешната аварийна служба и диспечера на рафинерията, които от своя страна са информирали властите.

Няма пострадали, всички служители на предприятието, както и от други цехове на рафинерията, са евакуирани. Преди пристигането на специална техника на Министерството на извънредните ситуации първи се намесиха пожарникарите на Петромидийската петролна рафинерия, които успяха да ограничат последствията.

Заедно с властите полагаме всички усилия да потушим пожара и да коригираме ситуацията “, коментираха представители на Rompetrol, която е собственик на рафинерията.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 6 гласа.

Свързани новини