Last news in Fakti

21 Декември, 2021 10:28 36 020 61

Защо собствениците на автомобили Tesla започнаха да ги взривяват? (ВИДЕО)

  • tesla-
  • батерия-
  • цена-
  • взрив

Финландски блогър беше толкова разочарован от електрическата си кола, че се сдоби с експлозиви и... гледайте видеото!

Защо собствениците на автомобили Tesla започнаха да ги взривяват? (ВИДЕО) - 1

Блогър от Финландия не можа да повярва колко ще му струва смяната на батерията на неговата Tesla Model S и предприе крайни мерки. Финландецат твърди, че за новия акумулаторен блок и за работата по смяната са му поискали 20 хиляди евро. А колата е само на осем години.

Така той решава, че е по-добре да забрави за ремонта и просто да се забавлява, като унищожи колата. А блогърът не би бил никакъв блогър, ако не заснеме всичко случващо се в целия му блясък. Вместо да дадат исканата сума за батерията, той и другарите му закарват електрическата кола до изоставена кариера и... използват 30 килограма експлозив.

За да гарантира, че действието няма да остане незабелязано, финландецът настанява манекен с образа на Илон Мъск в салона. Може би това е някакъв вид вуду ритуал. Но и това едва ли ще попречи на основателя на Tesla да остане най-богатият човек в света и да стане „Личност на годината“ според списание Time. „Клоун, гений, трол, визионер, индустриалец, шоумен“, - така наричат Илон Мъск, но той продължава да развива компанията си и да продава електромобили. Вижте.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 141 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хъммм

    152 15 Отговор
    Той не е ли знаел какъв пластмасов боклук купува? Това е правено да го караш 2 години и хвърляш.

    Коментиран от #45

  • 2 Влади Горанов

    77 6 Отговор
    Имат клонинг.
  • 3 лекия

    138 6 Отговор
    За тези пари е можел да си купи истинска кола.
  • 4 Този

    106 5 Отговор
    Считано от случката насам, може да се твъеди ,че това е официално най-мръсната мина в света.
  • 5 DrivingPleasure

    147 18 Отговор
    Теслончета, ко стаа бе - тва нали беше вечна кола? И евтина... и още кво беше там... 8 години и тоталка! Когато си глупав наистина е завинаги!

    Коментиран от #33

  • 6 Българина

    109 10 Отговор
    след 10г ел коли ще са бедствие, това не е телефон да го хвърлиш в кофата... екология ще им само при спад на бвп сиреч намалаване консумцията на всичко

    Коментиран от #31

  • 7 небрежнев

    128 7 Отговор
    А Грета Тумберг и зелените какво ще кажат за спасяването на планетата с електромобили?
  • 8 баба ми

    128 7 Отговор
    евала на човека, поне така ще събере някой лев от гледане на клипчето за да избие за безполезната си кочина, дето е купил
  • 9 ДаЗдраПерМа

    73 4 Отговор
    за студените държави теслата е тежко бреме
  • 10 автомобилен инженер

    141 7 Отговор
    Аз мисля, че вече на целия свят е ясна целта на тези кочини- под ПРЕДЛОГ, че са по-екологични, всъщност те осигуряват най-ценната изконна цел на всички автопроизводители в последните 10-15 години- да произвеждат коли с ПРЕДИЗВЕСТЕН РЕСУРС, които не подлежат на експлоатация след максимум 10 години. И това вече е постигнато с електромобилите на 100 процента. Целта е тотално ликвидиране на онази част от населението, която ползва автомобили втора употреба. А глобалната цел на всичко си е все същата от началото на света до днес- хората да ГЕНЕРИРАТ МИСЛОВНА ЕНЕРГИЯ, която безпощадно източват от нас постоянно. И всеки, който просто си живее и си прави кефа да бъде поетапно ликвидиран. А екология- това е само параван за прстъпления, нищо повече. Земята е обречена на унищожение от човешката раса, след което ще настъпи ликвидация на цивилизацията ни и процесът започва отначало. Ако някой още не го е разбрал, крайно време е.

    Коментиран от #13, #29

  • 11 Аламинут

    69 16 Отговор
    Ако,Борисов е на власт,ще ни затрупа с
    батерии от цял свят.Ще направи цели
    планини,а може и сгради от батерии.И
    ще каже,че това е арт инсталация.Хубаво
    ще бъде с закон,след пробега на тролея
    да се връщат на Мъск ,за да не си тровим нерви и най вече природа.
  • 12 Texas

    83 6 Отговор
    количките на батерия,,трябва да се продават с 30 кила динамит,за утилизация в края на цикъла си.
  • 13 Texas

    85 4 Отговор

    До коментар #10 от "автомобилен инженер":

    има много логика в тезата ти,,аз още в 2003-2004,,разбрах че този бум на т.н технолкогий,и лудването на населението да чака новото айфонче,,все едно е светия грал!!чакат на опашки дни наред пред магазините,та още тогава ми стана ясно зомбирането което предстои,,чрез тех джажите.
  • 14 гост

    68 6 Отговор
    Тепърва ще ядем дървото-това ни готвят производителите на "екологични" автомобили.Българина обаче е тарикат човек-ще купи електрокар втора употреба, ама друг - път.Така тези "автомобили" нямат бъдеще на вторичния пазар.
  • 15 ъхъ

    57 4 Отговор
    На запад нали сменяха колите си на 5 г , кви са тия 8

    Коментиран от #16

  • 16 DrivingPleasure

    40 3 Отговор

    До коментар #15 от "ъхъ":

    Кой те е излъгал, в Холандия, с нейния богат пазар средната възраст е 11 години. Шведите са с 10 години, а средното за европа беше 11 и нещо

    Коментиран от #18, #36

  • 17 БКП

    18 55 Отговор
    Организирането на тази тъпня му е струвало повече от батерията, за мръсотията да не говорим.
  • 18 ъхъ

    12 4 Отговор

    До коментар #16 от "DrivingPleasure":

    Що реве тогава, нова батерия или нова кола, кое ще е по евтино
  • 19 БОЙКО ЗАРАВЯШЕ ОТРОВНИТЕ БАТЕРИИ

    50 11 Отговор
    ОТ СЕГА ДА ВИ Е ЯСНО- ЕЛЕКТРИЧКИ ВТОРА УПОТРЕБА НЯМА ДА ИМА ,ТАКА ,ЧЕ НЕ ЧАКАЙТЕ. СМЯНАТА НА БАТЕРИЯТА Е ПО-СЪПО ОТ НОВА КОЛА. АПОСЛЕ КАК ЩЕ СТАНЕ РЕЦИКЛИРАНЕТО НАПРАВО НЕ МИ Е ЯСНО. В МАГАЗИНИТЕ ЗА ИЗХВЪРЛЯНЕ НА БАТЕРИИ СА ПРЕПЪЛНЕНИ КОНТЕЙНЕРИТЕ И ЯВНО Е НАМАЛЯЛО РЕЦИКЛИРАНЕТО. ОКОЛО ПАРИЖ ИМА ХИЛЯДИ ХЕКТАРИ ЗЕМЯ С ЗАХВЪРЛЕНИ ЕЛЕКТРИЧКИ. ПРИ РАЗБОЙКО СХЕМАТА БЕ ДА ВЗИМАМЕ ОТ ЗАПАДА БАТЕРИИ И ДА ГИ ЗАРАВЯМЕ В ЯМИ. ТОВА Е ТОТАЛНО ТРОВЕНЕ НА ЗЕМЯТА НИ. ЩЕ ЯДЕТЕ ПОСЛЕ ХЛЯБ И БРАШНО С КАДМИЙ, ЛИТИЙ, ЦИНК, КОБАЛТ И ЩЕ СВЕТИТЕ НОЩЕМ.
  • 20 Абсолютни глупости

    23 66 Отговор
    Работата на блогърите е да измислят истории, които да заснемат и от това да печелят. Колкото по-шантава е историята и колкото по-зрелищно е видеото, толкова повече гледания има, съответно толкова повече печалба за блогъра има. От това видео финландецът ще изкара пари за Майбах, че и отгоре, обаче Ганчо, щото не може да си представи каква е играта, пък и няма ресурс, почва да се пали какви боклуци са Тесла (визирам колите), а иначе самата компания струва над 1 трилион щатски долара - умопомрачителна цифра за Ганчо с единственото изобретение чушкопек. Дори няма да питам, ако Тесла (колите) бяха боклук, дали компанията щеше да струва толкова, защото прост и ограничен човек не се пита за такива работи.

    Коментиран от #21, #23, #37, #52, #60

  • 21 АМАН ОТ ЗАЩИТНИЦИ НА ГЛОБАЛНОТО ЗАМЪРСЯВ

    27 11 Отговор

    До коментар #20 от "Абсолютни глупости":

    АБСОЛЮТНИ ГЛУПОСТИ СА ТВОИТЕ!!!! ЕТО АЗ ГЛЕДАХ И НЕ СЪМ ДАЛ И СТОТИНКА !!!!! КАКВИ ГЛУПОСТИ И ЛЪЖИ ГОВОРИШ??????
  • 22 Сашо

    33 3 Отговор
    Явно човечеството ще си умре от глупост и алчност.
  • 23 гост

    35 4 Отговор

    До коментар #20 от "Абсолютни глупости":

    Всяка компания струва толко колкото в момента някой извади и я плати.Тези номера вече сме ги виждали.Лошото е че дериватите,акциите и всичките им глупости ги плаща цял свят!Докога ли?
  • 24 Реалист

    23 1 Отговор
    А тук щяхме да пригодим едно газово или батерия от електрокар
  • 25 Реклама

    18 3 Отговор
    Че той този няма пари за зъби камо ли за акумулатор
  • 26 Нормален

    23 6 Отговор
    Сега вероятно ще си купи новата Лада и няма повече да се занимава с тесли и месли.

    Коментиран от #30

  • 27 Николай

    38 9 Отговор
    8 години, средно по 10000 км. на година са 80000 км. Ако ти гори 10 на 100, прави 8000 литра, по 2,50 = 20000 лв. Тя математиката не излиза! Какво у..я ми спестяваш с тая лагерна количка, само се чудиш къде да зареждаш батериите. А ако я зареждаш у вас,с тоя ток, няма да искаш да я караш!!!

    Коментиран от #28

  • 28 Гост

    19 2 Отговор

    До коментар #27 от "Николай":

    С тази разлика, че средният пробег не е 10 000 км/тод., а 20 000 км/год., т.е. сумата трябва да я умножиш по 2. Отделно консумативите. Не, че съм фен на електричките, но трябва да смятаме коректно.

    Коментиран от #46

  • 29 Гост

    11 4 Отговор

    До коментар #10 от "автомобилен инженер":

    Респект за точният коментар! Абсолютно вярно!
  • 30 НЕЗНАМ МАЙТАПИШ ЛИ СЕ

    16 6 Отговор

    До коментар #26 от "Нормален":

    Ама. РОДНАТА МИЛИЦИЯ ООООЩЕ КАРА ЛАДА НИВА ЧЕТИРИВРАТИ ДВУВРАТКИ МОДЕЛ 96 Г.НАДЖИВЯЛИ СА ДАВА МОДЕЛА АСТРА И СЯШНИТЕ КИА МАЙ ША НАДЖИВЕЯТ.ТЪРКАЛЯТ ГИ НОООООН СТОП НАСЯАААААКЪДЕ......
  • 31 Брадвата

    35 4 Отговор

    До коментар #6 от "Българина":

    "Екология" може да има, ако на хората не им се налага по финансови причини да горят дърва, въглища и гуми зимата, за да се отопляват! А със сегашната политика - отиваме натам. Трябва държавна политика за еко-енергия, а не сегашното печелене на пари и надуване с разни борси на цената на енергията. НЕ става така - ограничаваш потребление с цената на нещо, в следствие хората ще спрат да ползват ток. Минаваме на ужасно мръсно отопление и къде е екологията? Или се строят още 2 АЕЦ-а общо 4ГВата и токът за бита е евтин до определен лимит, или тотално съсипваме и осираме държавата до десетина години. Явно идеята е да няма хора, за да има "екология". Натам вървят нещата
  • 32 Реалиста

    15 2 Отговор
    Какви електрички какви пет лева.
  • 33 Boxer EZ 30

    9 13 Отговор

    До коментар #5 от "DrivingPleasure":

    Още при покупката на теа електрички, нямат ли етикетче : "Да се изхвърли на подходящо място, според местните регулации"?
    Ако някой от тамошното екоминистерство го види тоя клип, такава глоба за замръсяване може да му шибне на това блогърче, че 20000 eur ще му се видят като 20 стотинки!
    Поздрави!
  • 34 вуте

    9 12 Отговор
    А дали тая тесла въобще е негова или е била захвърлена и той се възползвал да изкара някой лев на чужд гръб.
  • 35 ComfortablyNumb

    9 18 Отговор
    Не бях виждал по оригинални Christmas light . Блязя му на пича че може да взриви кола за 80к евро с лека ръка. Ремонт за 20к евро си струва ако с новата батерия ще минеш още 300 000 км поне , но и тоя фойерверк беше добър. Всички пишещи тук за Тесли еднодневки са далеч от истината . 300 000 км пробег е където ще умрат батериите на Теслите а това за почти всяка ДВГ кола е края на пътя с взрив или с леко поскръцване на ръждясали дингили . От гледна точка на цена пък с ДВГ 300 000 км се минават с около 20 000 литра бензин/дизел със ха изненадващо същата цена която иска Мъски за ремонт на тоя пич ... Мъски е добър бизнесмен и фундък не префърча така ги играе зомбите че шапка му свалям!

    Коментиран от #38

  • 36 Логика

    16 4 Отговор

    До коментар #16 от "DrivingPleasure":

    То хубаво обаче това е така щото купиш кола за 50 бона след 7 години я продадеш за 25 добавяш още толкова и пак нова. Ако никой не иска да ти купи старата кола щото батерията заминала дали ще е същото?
  • 37 Опаковка

    16 1 Отговор

    До коментар #20 от "Абсолютни глупости":

    Е тя и Апъл струва толкова ама прави боклуци. В днешно време всеки гледа дизайна, опаковката продава.
  • 38 Консуматив

    6 1 Отговор

    До коментар #35 от "ComfortablyNumb":

    Е хайде ние не гледаме клипове със сменени по 2,3 батерии.

    Коментиран от #39

  • 39 ComfortablyNumb

    4 9 Отговор

    До коментар #38 от "Консуматив":

    Сменени 2-3 батерии ама на 700 000 км както стана ясно. В другата статия точно за смяна на батерията на 300 000 км ставаше дума ...
  • 40 кратко

    29 7 Отговор
    Както каза един познат швед с жена българка . никога нямаше да си купя подобен боклук , ако не ни принуждаваха чрез закони. Не ни пускат в центъра на града с други автомобили. Нищо от това което обещават като пробег е вярно.

    Коментиран от #58

  • 41 Гост

    21 5 Отговор
    Искам тесларите пак да ми обяснят колко ефтино било да поддържаш електромобил.

    Коментиран от #43

  • 42 1122

    24 3 Отговор
    Като има още глупаци да купуват колите му,той ще става все по богат.
  • 43 Тцъ

    5 14 Отговор

    До коментар #41 от "Гост":

    Не е евтино, повтарям постоянно, а БЕЗПЛАТНО. При бензиностанциите, сервиза и маслара няма накъде да ходиш - плащаш като поп.
  • 44 хо ха

    9 4 Отговор
    тук 1 норвежец пишеше че токът щял да стане 3ст. Може и да е прав не забравил хилядата лева отпред
  • 45 Qwerty

    6 14 Отговор

    До коментар #1 от "хъммм":

    ПРАВЕНО Е ДА СЕ КАРА 8 ГОДИНИ БЕЗ НИКАКВИ ГРИЖИ, ЛОБОТОМИЧЕН ИМБЕЦИЛЕ.
  • 46 Луд

    6 9 Отговор

    До коментар #28 от "Гост":

    И аз мисля като теб,Че ако кара батерията 8 години и после струва 20000 евро да я смениш ,не е чак такъв проблем, но за нормална държава ,а не за България.Отделно си мисля ,че след година две ще почнат да изкупуват старите батерии да речем 2 000 евро.
  • 47 Климбо

    16 4 Отговор
    Тесла - пластмасов електрокар боклук! Екологична, друг път,а старата батерия какво ще я правим? Пълна е с токсични химични съединения! Американски боклуци! Да си ги държат и да си замърсяват тяхния континент!
  • 48 1111

    1 3 Отговор
    Не е зле,на руснака само беше по хубава музиката.
  • 49 Американец 🏈

    5 4 Отговор
    Вместо да ги продадат да им се порадва някой, и след това да дарят парите за някоя благотворителна кауза - тв изхвърлят парите на вятъра докато милиони деца гладуват. Много умно
  • 50 Секретно

    2 3 Отговор
    До всички който имат да си купят кола втора употреба марка тесла. : България притежава технология за възстанови вашата тесла срещу малка сума която 75% вие ще забравите че ще трябва да зареждате или сменяте батерии. Конституция д-р Професор Ч САЩ.
  • 51 Жоро

    3 7 Отговор
    Някой от пишещите карал ли е Тесла? От 10-годишен чакам тези печки да бъдат сменени от нещо по-добро. За 8 години с моето каране са 40000 евро за бензин или дизел + още поне 5000 за поддръжка на ДВГ (ремъци, гарнитури, масло на всеки 10000 км ( 5000 лв са ми само за смяна на масло за 8 години). Ако ползваш правилно батерията - тя има между 400000 и 800000 км ресурс. и това са старите батерии от преди 6-7 години. новите имат над 1500000 километра. Повечето интензивно каращи американци трудно достигат тези числа за цял живот. Тук става въпрос за зрелище, не за критика към електричеслите коли.

    Коментиран от #57

  • 52 Нали завода му не можел

    0 3 Отговор

    До коментар #20 от "Абсолютни глупости":

    Нали завода му не можел да произвежда автомобили в началото , как продаде ЕДИН МИЛИОН
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 ПЕПЕ

    2 1 Отговор
    До 13 технологии а не технологий
  • 55 гост

    2 3 Отговор
    Ами гаранцията е 8г. какво иска? ФВ дава 2г. гаранция и като счупи дсг или пукне блока си плащаш 10 бона за смяна на двигателя и си мълчиш, ама понеже караш без пари с теслата, веднъж като ти поискат 20тачка за батерията и ревеш?!? колко дават за ремонт и сервиз на бмв,мерцедес или ауди по сервизите за тези 8г. и колко за тесла?

    Коментиран от #59

  • 56 Зайко Байко многознайко

    5 0 Отговор
    Проиэводството на лекарства иэисква т.н. прекурсори или суровина! Ще попитате, каква е връэката с електрическите коли!? 🙄🤔Те също иэискват суровини эа да бъдат съэдадени , добиването, преработката, енергоемкоста на теэи т.н. прекурсори эамърсява околната среда в по голяма степен от автомобилите оборудвани с ДВГ. 3а рециклирането на теэи батерии все още няма иэграфен концепт!?🙄🤔😡😡😡
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Шедски тъст

    1 0 Отговор

    До коментар #40 от "кратко":

    Карам си я на бензин. Не ме кефи на ток. Но пък паркирам пред общината и ядосвам кмета.
  • 59 едрфтгъхуй

    1 0 Отговор

    До коментар #55 от "гост":

    Заповядай с €20 000 в джоба, сложи ги на масата и почваме да гледаме колко съм платил за ремонти и обслужване през последните 10 години за следните коли, закупени от магазина и с ПЪЛНА СЕРВИЗНА ИСТОРИЯ при дилърите:

    Ауди РС 6, набор 2016г., над 120 000км.
    БМВ М5, набор 2018г., над 140 000км. (сменял съм основни и биелни лагери)
    БМВ М5 компетишън, набор 2022г., вече над 30 000км.
    БМВ М4, набор 2021г., над 50 000км.
    Мерцедес еС-класа АМГ, набор 2017г., над 200 000км. (абсолютна идиотщина е туй да правиш АМГ от еС класа)

    Ако за всички тези коли с пословично скъпа поддръжка и то с 3 пословично чупливи БМВ-та (да ама не се чупят гадините) съм платил ОБЩО за всички тези коли и общо доста над 500 000км.повече от €50 000 за текуща поддръжка (без парите за гуми на БМВ-тата по обясними причини) и ремонти лично ще ти броя €50 000 у кеш. Ако съм платил по-малко- оставяш онея €20 000 и си ходиш...

    Кога ще ти е удобно да обеднееш с €20 000?

    Коментиран от #61

  • 60 Знайко

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Абсолютни глупости":

    Еми не.....даже нарочно не го гледах , за да не може да си купи майбах! Ти гледа ли видеото? Е, значи бъди спокоен защото си се отчел! Сега давам една ниска оженнка на статията, малко минуси за цялата електрик група, която иска да няма двг и ел.миксерите да струват двойно на С-класа и готово! Накрай ше се окаже, че никога няма да можеш да си изплатиш електричката със заплата и няма да караш НИЩО, а ще питаш КОГА ЩЕ ДОЙДЕ АВТОБУСА?
  • 61 Знайко

    0 0 Отговор

    До коментар #59 от "едрфтгъхуй":

    Това което пишеш е възможно, ако разбираш от модерни коли и можеш да караш.... но има много апдали ,които си купуват коли , който карат все едно са опел-кадет от 82г. 85% от приятелите ми , който си купуха мерседеси бмв-та ги смениха още на 2-рата година с Рена, Пежа и Фордове. След смяна на БМВ 330 ix с Форд Мондео, човека (който пътува всяка седмица Варна- София-Варна , каза че разхода му е почти наполовина и вървенето почти същото. Имам служебно Рено Меган Грантур 3 1.6 16v 110 коня-ако карам на върха на газта дава 8.5 газ разход в града. Гледам електричките дето си гасят генераторите, тръгват от светофара по-бавно от Двг-тата, да не би да им падне заряда! Да не говорим че при Двг + Газ имаш двоен рейндж, ако напълниш догоре и двата резервоара!