Отидете към основна версия

4 943 7

Двигател с вътрешно горене от... пластмаса (ВИДЕО)

  • двигател с вътрешно горене-
  • 3d принтер-
  • пластмаса

Ентусиаст отпечата работещ двигател на 3D принтер

Видео блогърът Camden Bowen от едноименния канал в YouTube създаде сравнително функционален двигател с вътрешно горене, като го отпечата от пластмаса с помощта на 3D принтер. Полученият резултат не може да се нарече идеален, но също така не е пълен провал.

Camden се опита да възпроизведе сложните процеси на традиционните бутални двигатели - компресиране на сместа въздух-гориво, запалването ѝ, отстраняване на отработените газове и приемане на свежо гориво. Пътят обаче е изключително труден, тъй като критичните компоненти на двигателя (коляновия вал и маховика) изискват здрави метали, за да издържат на стресовите фактори на натоварването. Camden умело заменя леглата на клапаните с къси медни тръби.

Резултатите са противоречиви. Двигателят издава случайни пукания и почуквания и е трудно да поддържа постоянна работа. Въпреки доброто съотношение на компресия и надеждната система за запалване, механизмът за подаване на гориво - бутанова запалка, стратегически разположена във всмукателния отвор - изглежда потенциалното слабо място. Вижте повече.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 10 гласа.

Свързани новини