Отидете към основна версия

9 582 20

Нов сериозен проблем: Екраните на iPhone 15 започнаха да избледняват интензивно

  • iphone-
  • 15-
  • pro-
  • pro max-
  • екран-
  • дефект-
  • apple

Проблемите касаят основно версиите Pro и Pro Max

В допълнение към хриптящите високоговорители и прегряването на iPhone 15 Pro и Pro Max, за които вече ви информирахме, сега стана ясно от ранните потребители на новите продукти, че има и друг проблем - с екрана. Това съобщи китайският портал My Drivers, позовавайки се на множество потребителски отзиви със снимки на изгорели дисплеи.

Съдейки по оплакванията, става върпос, че в повечето случаи екрана избледнява и на него се появява остатъчно изображение - това е, когато графиките не са напълно преначертани и на екрана остават силуети на вече изчезнало изображение, както при дисплеите E-Ink. Някои хора съобщават, че не са използвали смартфона преди и са се натъкнали на остатъчно изображение, след като са го включили за първи път.

Може би в серията е влязла партида дефектни матрици, проблеми със софтуера или последствията от прегряване на iPhone 15 Pro и Pro Max са се проявили и тук. От Apple все още не са коментирали ситуацията. Но трябва да се отбележи, че в началото на продажбите на iPhone X с OLED дисплей, компанията даде подробен коментар за използването на този тип матрица, който включваше обяснение за екрана.

„...OLED дисплеите може също така да показват незначителни визуални промени при продължителни периоди на употреба. Това очаквано поведение може да включва „задържане на изображение“ или „прегаряне“, при което дисплеят показва бледи остатъци от изображение дори след появата на ново. Запазването на силуети е временно и изчезва за няколко минути. Прегаряне може да възникне в по-екстремни случаи, като например когато едно и също изображение с висок контраст непрекъснато се показва при висока яркост за продължителни периоди от време“, казва Apple на уебсайта си.

Това съобщение се появи по повод на екраните на модела X, но всяка година към преамбюла на този коментар се добавят нови модели iPhone. Но засега няма такива от 15-та серия, като са изброени само предишни поколения смартфони на компанията с OLED дисплеи. Миналата година потребителите на iPhone 14 Pro Max се сблъскаха с подобен проблем.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 11 гласа.

Свързани новини