Last news in Fakti

12 Февруари, 2024 13:20 2 377 3

Смартчасовниците на Apple имат проблем с "призрачно докосване"

  • apple-
  • watch 9-
  • watch ultra 2-
  • проблем-
  • смартчасовници

Става дума за моделите Watch 9 и Watch Ultra 2

Смартчасовниците на Apple имат проблем с "призрачно докосване" - 1

Някои потребители на смарт часовниците Apple Watch 9 и Apple Watch Ultra 2 са се сблъскали с проблема с „призрачните“ докосвания, когато екранът се активира спонтанно, без да го докосвате, и изображението започва да „скача“, което затруднява въвеждането на парола и може да доведе до случайно телефонно обаждане.

Apple изпрати информация до оторизираните служби, заявявайки, че е „наясно“ и „разследва“ проблема. „Някои клиенти може да съобщят, че техните Apple Watch Series 9 или Apple Watch Ultra 2 изпитват фалшиви докосвания на дисплея“, казва Apple в бележка, прегледана от MacRumors.

В резултат на това Apple инструктира оторизираните сервизни техници да не сменят засегнатите модели Apple Watch, докато тече разследването, и също така препоръча на клиентите, които имат този проблем, да рестартират принудително своя Apple Watch, като задържат Digital Crown и страничния бутон за поне 10 секунди докато се появи логото на Apple.

Apple също помоли техниците да информират клиентите, че компанията скоро ще пусне софтуерна актуализация, която ще разреши проблема. Умните часовници Apple Watch Series 9 и Apple Watch Ultra 2 бяха пуснати в продажба през септември 2023 г. Apple не разкрива мащаба на проблема и не посочва възможна времева рамка за разрешаването му. Също така не е ясно дали проблемът е свързан с хардуера на смарт часовника.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо Кюстендилецо

    6 2 Отговор
    Кви са тия пластмасари бе, я си носим часовнико Ракета и от 70 та година не съм го свалял. Преди 30 години му турих железна каишка и това е. С него и че ме изпратят.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Явааа

    6 2 Отговор
    Патентонарушителите пускат лъскав боклук... абе боклук ама лъскав!