Отидете към основна версия

4 428 11

Масовото производство на Xiaomi SU7 ще започне през февруари

  • xiaomi-
  • su 7-
  • производство

Пълният капацитет се очаква на по-късен етап

Данни от китайски медии сочат, че дългоочакваният електрически автомобил на Xiaomi - SU7 - се подготвя за фазата на масово производство, което ще започне през втората половина на февруари, вероятно след приключването на почивката по случай китайската Нова година на 19 февруари. Като се отчитат значителните почивки покрай мащабните празненства, изглежда прагматично производството да започне след този период.

Очаква се първоначалните производствени количества да бъдат консервативни, като за март са предвидени около 2 000 единици. Въпреки това Xiaomi планира постепенно увеличаване на производствения капацитет, като прогнозите сочат амбициозна цел от 10 000 автомобила, които да бъдат произведени до юли. Компанията има за цел да поддържа това ниво на производство и след юли, отбелязвайки ключов момент в навлизането си на пазара на електромобили.

С масовото производство на хоризонта, очакванията за първата вълна от доставки нарастват, въпреки че конкретните срокове за тази решаваща фаза остават неразкрити. Очаква се Xiaomi да предостави повече подробности в близко бъдеще.

Докато ентусиастите очакват пазарния дебют на SU7, последните спекулации сочат, че най-високото ниво SU7 Max може да има цена от 361 400 CNY (приблизително 47 480 евро). Макар че тази цифра все още не е официално потвърдена, наблюдателите в бранша очакват с нетърпение предстоящото публикуване на информация за цените, която се очаква да хвърли светлина върху позиционирането на Xiaomi на конкурентния пазар на електромобили.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.

Свързани новини