Last news in Fakti

13 Март, 2024 10:55 3 906 10

SU7 на Xiaomi ще е по-добър от електромобилите на Tesla и Porsche

  • xiaomi-
  • su7

Xiaomi обяви начало на продажбите на първите си електромобили

SU7 на Xiaomi ще е по-добър от електромобилите на Tesla и Porsche - 1

Китайският технологичен гигант Xiaomi обяви, че ще започне да доставя първия си електрически автомобил този месец, цената на колата ще бъде обявена на 28 март. Това съобщава BBC. След това съобщение акциите на Xiaomi скочиха с повече от 10% на болсата в Хонконг.

Според главния изпълнителен директор на Xiaomi Лей Джун, Speed ​​​​Ultra 7 (SU7) е технология за „супер електрически двигател“, която прави така, че автомобилът да ускорява по-бързо от електрическите автомобили на Tesla и Porsche.

Компанията планира да инвестира 10 милиарда долара в автомобилния бизнес през следващите 10 години и да стане един от петте най-големи автомобилни производители в света. Според Xiaomi колите, телефоните и другите устройства на Xiaomi ще имат обща операционна система, което може да заинтересува съществуващите клиенти.

SU7 ще се произвежда от подразделение на държавния автомобилен производител BAIC Group в завод в Пекин, който може да произвежда до 200 000 автомобила годишно. Компанията заяви, че има 59 магазина в 29 града в страната, които вече са готови да приемат поръчки за електрическите автомобили.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РЕАЛНО

    8 12 Отговор
    ЩЕ не е Е.
    А когато ЩЕ стане Е, то старото Е може да има много по-добро ЩЕ или Е.
  • 2 Циник

    10 4 Отговор
    Ще, ще ама то само с щене не става. Ама дано е добър, повече конкуренция винаги е хубаво да има.
  • 3 Дайте списък!

    8 5 Отговор
    Дайте списък кое не е СУВ, че почти не останаха. Кое му е утилитито на този назобен лифтбек?
  • 4 Ел техник

    7 4 Отговор
    колко ЩЕ струва без компютрите
  • 5 Антиелектрика

    7 15 Отговор
    Всичките електрички са еднакви - един или два електродвигателя и калпавата литево-незнамси каква батерия. На Xiaomi-то какво ще му е по-доброто - двигателя или батерията?

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Ей ей

    10 0 Отговор

    До коментар #5 от "Антиелектрика":

    Предстои да разберем.....
  • 7 Собственик

    10 0 Отговор

    До коментар #5 от "Антиелектрика":

    Xiaomi имат най-добрият мениджмънт на батериите и са лидери в бързото зареждане в световен мащаб. Дори евтините им модели имат опции за 120 вата зареждане. За сравнение, iPhone се зарежда с 30 вата. Двигателите така или иначе имат над 90% КПД и няма какво да им се подобрява. Очаквам изненадата да е при батериите. Те са още в съвсем начален етап на развитие. При батериите е огромния потенциал за подобрения по всички показатели. Цена, пожаробезопасност, мощност, енергийна плътност, живот и прочее.
  • 8 смях

    2 5 Отговор
    По-добър от кое.....? Китайчетата ще пробутват смотаните си играчки.. Хайде, баста!!!
  • 9 незнайко

    6 0 Отговор
    Xiaomi SU7 дебютира през декември миналата година ! Представяте ли си с какви темпове работят китайците и в края на март 2024 година са готови за масово производство ! Ако колата е като телефоните им ще е върха !
  • 10 кккк

    6 0 Отговор
    Кога ще ги стигнем....китайците?!?