Last news in Fakti

1 Февруари, 2024 20:35 4 367 11

Масовото производство на Xiaomi SU7 ще започне през февруари

  • xiaomi-
  • su 7-
  • производство

Пълният капацитет се очаква на по-късен етап

Масовото производство на Xiaomi SU7 ще започне през февруари - 1

Данни от китайски медии сочат, че дългоочакваният електрически автомобил на Xiaomi - SU7 - се подготвя за фазата на масово производство, което ще започне през втората половина на февруари, вероятно след приключването на почивката по случай китайската Нова година на 19 февруари. Като се отчитат значителните почивки покрай мащабните празненства, изглежда прагматично производството да започне след този период.

Очаква се първоначалните производствени количества да бъдат консервативни, като за март са предвидени около 2 000 единици. Въпреки това Xiaomi планира постепенно увеличаване на производствения капацитет, като прогнозите сочат амбициозна цел от 10 000 автомобила, които да бъдат произведени до юли. Компанията има за цел да поддържа това ниво на производство и след юли, отбелязвайки ключов момент в навлизането си на пазара на електромобили.

С масовото производство на хоризонта, очакванията за първата вълна от доставки нарастват, въпреки че конкретните срокове за тази решаваща фаза остават неразкрити. Очаква се Xiaomi да предостави повече подробности в близко бъдеще.

Докато ентусиастите очакват пазарния дебют на SU7, последните спекулации сочат, че най-високото ниво SU7 Max може да има цена от 361 400 CNY (приблизително 47 480 евро). Макар че тази цифра все още не е официално потвърдена, наблюдателите в бранша очакват с нетърпение предстоящото публикуване на информация за цените, която се очаква да хвърли светлина върху позиционирането на Xiaomi на конкурентния пазар на електромобили.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шиши амедуф дугануф

    5 0 Отговор
    аз ще съм вносител, не се чудете, всичко аз ще ви внасям
  • 2 Хубаво да гледат ДВГ феновете

    9 4 Отговор
    Топ изпълнението със 150 киловата батерия изминава с едно зареждане 1200 км!!!
    575 коня!!!
    Абсолютно автономна!!!

    Коментиран от #3, #6

  • 3 И още нещо.

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "Хубаво да гледат ДВГ феновете":

    0-100 го прави за 2.78 секунди!!!
  • 4 Тънък намек

    2 1 Отговор
    Su7 е слаба ракия, но Su27 ще е велик!
  • 5 Парвеню

    5 4 Отговор
    Китаец за 100 и кусур хиляди лева, не знам. Хубав, хубав, колко пък да е хубав? Все пак е китайска техника, колкото и вече да имат някакъв (измамен) имидж на големи великани в техниката, а в този сегмент емблемата има огромна тежест при решението за покупка.

    БУД, които са най-по-великите в Китай, пробват някакви такива цени в Европа и засега не жънат особен успех. А и автомобили не се продават точно като телефони и тротинетки поради "малката" разлика в цените и експлоатационния живот на едните и на другите. Но е ясно, че още доста "новини" ще четем и за тези.
  • 6 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хубаво да гледат ДВГ феновете":

    1200 км с едно зареждане,което на практика ще е наполовина.
  • 7 Вече Запада

    3 1 Отговор
    Няма да е водещ с продажбата на коли дори ще спрът да ги произвеждат след време.ТАКА НАПРАВИ КИТАЙ С МАЛОУМНИЦИ БЪРКАЩИ СЕ В ЧУЖДИ ВОЙНИ!!!ЗАСЛУЖАВАТ СИ ГО!!

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ЙОРГО

    1 3 Отговор

    До коментар #7 от "Вече Запада":

    Заработи ли няклко купейки?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Фюрера

    0 0 Отговор
    Ако батериите са й като на телефони, тежко ни :D