Отидете към основна версия

2 744 10

BYD смята Tesla за свой добър партньор в борбата с ДВГ

  • byd-
  • tesla-
  • двг

Сега Илон Мъск третира основния си конкурент BYD много по-сериозно, отколкото преди няколко години

Компанията BYD отбеляза, че смята Tesla за силен партньор в борбата, която има за цел да отдалечи автомобилната индустрия от автомобили с двигатели с вътрешно горене. И двете компании са пионери в разработването на електрически превозни средства, въпреки че BYD първоначално се фокусира повече върху plug-in хибридите, докато Tesla винаги е била ангажирана изключително с електрически превозни средства.

Известно е, че сега Илон Мъск третира основния си конкурент BYD много по-сериозно, отколкото преди няколко години. Без да споменава BYD по име, той наскоро каза, че вижда китайските производители на електрически автомобили като най-добрата конкуренция на Tesla в света на електрическите автомобили. В същото време Tesla и BYD вече работят заедно. Tesla използва батерийни клетки BYD LFP в някои от своите коли.

Юнфей Ли, генерален мениджър на марката и връзките с обществеността на BYD, също призна, че Tesla играе важна роля за бързия растеж на електрическите превозни средства в световен мащаб. „Tesla е наш високоуважаван колега от индустрията. Те са и наш клиент. Вярвам, че този пазар е много голям. Не че ние трябва да ги надминаваме или те трябва да надминават нас. Вместо това BYD и Tesla трябва да помислят заедно как да увеличат „пая“ на електрическите автомобили “, каза Ли.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини