Отидете към основна версия

2 374 13

Новото BMW Серия 5 може да променя цвета си (ВИДЕО)

  • bmw-
  • 5er-
  • тунинг-
  • цвят-
  • i5

Необичайният тунинг на BMW Серия 5 е извършен от художник от Южна Африка

В BMW Серия 5 се появи необичайна версия, наречена Flow Nostokana. Любопитното при нея е, че колата може да свети в различни цветове. Подробности бяха разкрити на сайта на немския производител.

Необичайният тунинг на BMW Серия 5 е извършен от художник от Южна Африка, Естер Малангу. Това не е първият ѝ подобен проект - още през 1991 г. тя създава арткар BMW 525i E34.

Този път художничката взима за основа електрическата версия BMW i5. Естер Малангу кръщава проекта на сина си Ностокана. Електрическата кола BMW е украсена с орнамент в традиционен африкански стил.

Интересното при този детайл е, че воже да мига и да променя цвета си. Това е постигнато благодарение на технологията E Ink, която се използва в електронните книги. Новото BMW i5 е покрито с 1 349 малки E Ink филма, които са изрязани с лазер.

Те се появяват на капака, покрива, страните и колелата. BMW i5 Flow Nostokana е изложено в Лос Анджелис на годишния панаир на изкуството Frieze. Концептуалният автомобил ще остане единствен екземпляр.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.

Свързани новини