Last news in Fakti

23 Февруари, 2024 11:25 2 962 2

BMW инсталира водородни клетки на Toyota в своите електромобили

  • bmw-
  • toyota-
  • водород-
  • ix5

Подготвя се тестов парк от автомобили с водородни клетки в Южна Африка

BMW инсталира водородни клетки на Toyota в своите електромобили - 1

BMW си партнира с Anglo Platinum и Sasol, за да разположи тестов парк от превозни средства с водородни горивни клетки в модела iX5 Hydrogen в Южна Африка. Що припомним, че м основата на този модел е популярният SUV X5.

iX5 Hydrogen е електрическа кола, но използва технология с горивни клетки вместо литиево-йонни батерии, както и използва водород като гориво. Тази система осигурява бързо зареждане с гориво само за 4 минути, а пробегът достига 504 км.

Важна характеристика на водородните горивни клетки е, че реакционният процес произвежда само електричество, топлина и водна пара. Следователно такива автомобили не произвеждат вредни емисии.

За целта обаче BMW се обърна към Toyota за горивната клетка за iX5 Hydrogen, признавайки важността на сътрудничеството за постигане на различна мобилност с нулеви емисии. Изпълнителният директор на BMW Оливер Зипсе подчерта, че към момента нито една технология не може да постигне климатично неутрална мобилност в глобален мащаб.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Направо от БМВ

    9 2 Отговор
    да слагат емблема на Тойота, че като ги знаем какви са трошляци и смукачки на пари може и да станат по-здрави ако пише Тойота.
  • 2 Селянина с колелото

    2 0 Отговор
    Не съм попадал на информация относно теглото на водородните автомобили. И те ли както електрическите са по-тежки с 30-40% от подобните с ДВГ?