Отидете към основна версия

4 435 16

BMW все още произвежда резервни части за автомобили на възраст над 30 години

  • bmw-
  • ретро автомобили-
  • резервни части

Някои части се съхраняват на склад, докато други се правят по поръчка

BMW все още произвежда части за стари коли. Някои се поддържат на склад, а други се правят по поръчка. Освен това все още има оригинални части, произведени преди 30 и повече години.

Независимо от марката и модела, колите винаги остаряват. Колкото повече остаряват, толкова по-трудно им става да се „задържат” на пътя. Как производителите на автомобили помагат на собствениците на класически автомобили и печелят допълнителни пари? Все още произвеждат части за превозни средства, които са спрени преди десетилетия. BMW прави точно това.

BMW Group Classic произвежда части за ретро автомобили от 1994 г., когато първоначално е основано подразделението BMW Group Mobile Tradition. Името е променено през 2008 г. Немската марка продава авточасти за спрени преди много години модели.

Според говорителя на BMW Group Classic Марк Тисбургер, някои части се съхраняват на склад, докато други се правят по поръчка. Ако искате да поръчате конкретен компонент, който в момента не е наличен, времето за доставка зависи от вида на детайла, производствения капацитет на доставчика и местоположението на клиента. Компанията работи основно с европейски доставчици, за да поддържа ниски логистични разходи.

Маслените филтри и запалителните свещи са най-популярните продукти, поръчвани от собствениците на класически и ретро BMW-та. По-малките части обикновено са най-търсени. Мюнхенската марка нарича тези новопроизведени части репродукции. Освен това все още има оригинални части, произведени в миналото. Специална секция на уебсайта на BMW Group Classic съдържа списък с наличните продукти.

Няма изчерпателен списък с цените, тъй като те варират значително в различните държави, особено предвид различните данъчни ставки по света. Тези части се предлагат директно от дилъри на BMW, както и от сертифицирани партньори на BMW Group Classic. Повечето от тези магазини се намират в Европа, но има и няколко в Япония, Малайзия и Индонезия.

В допълнение към доставката на автомобилни части, компанията разполага и със специален цех в Мюнхен в централата на BMW Group Classic. Там могат да се сервизират стари коли, а Марк Тисбургер казва, че именно там собствениците могат да получат най-адекватна помощ при възстановяването на любимия си стар "Баварец".

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 21 гласа.

Свързани новини