Last news in Fakti

7 Март, 2024 12:20 4 395 16

BMW все още произвежда резервни части за автомобили на възраст над 30 години

  • bmw-
  • ретро автомобили-
  • резервни части

Някои части се съхраняват на склад, докато други се правят по поръчка

BMW все още произвежда резервни части за автомобили на възраст над 30 години - 1

BMW все още произвежда части за стари коли. Някои се поддържат на склад, а други се правят по поръчка. Освен това все още има оригинални части, произведени преди 30 и повече години.

Независимо от марката и модела, колите винаги остаряват. Колкото повече остаряват, толкова по-трудно им става да се „задържат” на пътя. Как производителите на автомобили помагат на собствениците на класически автомобили и печелят допълнителни пари? Все още произвеждат части за превозни средства, които са спрени преди десетилетия. BMW прави точно това.

BMW Group Classic произвежда части за ретро автомобили от 1994 г., когато първоначално е основано подразделението BMW Group Mobile Tradition. Името е променено през 2008 г. Немската марка продава авточасти за спрени преди много години модели.

Според говорителя на BMW Group Classic Марк Тисбургер, някои части се съхраняват на склад, докато други се правят по поръчка. Ако искате да поръчате конкретен компонент, който в момента не е наличен, времето за доставка зависи от вида на детайла, производствения капацитет на доставчика и местоположението на клиента. Компанията работи основно с европейски доставчици, за да поддържа ниски логистични разходи.

Маслените филтри и запалителните свещи са най-популярните продукти, поръчвани от собствениците на класически и ретро BMW-та. По-малките части обикновено са най-търсени. Мюнхенската марка нарича тези новопроизведени части репродукции. Освен това все още има оригинални части, произведени в миналото. Специална секция на уебсайта на BMW Group Classic съдържа списък с наличните продукти.

Няма изчерпателен списък с цените, тъй като те варират значително в различните държави, особено предвид различните данъчни ставки по света. Тези части се предлагат директно от дилъри на BMW, както и от сертифицирани партньори на BMW Group Classic. Повечето от тези магазини се намират в Европа, но има и няколко в Япония, Малайзия и Индонезия.

В допълнение към доставката на автомобилни части, компанията разполага и със специален цех в Мюнхен в централата на BMW Group Classic. Там могат да се сервизират стари коли, а Марк Тисбургер казва, че именно там собствениците могат да получат най-адекватна помощ при възстановяването на любимия си стар "Баварец".


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Евала !

    26 0 Отговор
    Най хубавите са от този период
  • 2 Бончо

    18 0 Отговор
    Моето тая година навърши 40 и има повечето оригинални резервни части, но и цената им е хубава хаха
  • 3 Пилот на Ферари

    11 3 Отговор
    Че то със всички марки е така . За Голф 2 няма ли части ?

    Коментиран от #6

  • 4 Васил

    10 1 Отговор
    Това е предимството на западните автомобили докато Китайските даже и нови пак не може да се намерят част а след две години забравете защото са пуснали нов модел и не им изгодно да произвеждат части.
  • 5 Гост

    24 1 Отговор
    Старите коли ги ремонтират и продължават да ги карат. Новата като се счупи отива за вторични и теглиш кредит за поредната нова. Разсипия и консуматорско мислене. Така ни възпитават за да има вечно търсене и да им плащаме.
  • 6 Я дай

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Пилот на Ферари":

    за АР 75….или 155….дори 156???

    Коментиран от #9

  • 7 Веселин

    8 1 Отговор
    Оригинални части за BMW над 30 годишно много отдавна няма.За свещи и филтри е нелепо да се говори,че са оригинални.
  • 8 Тод

    10 0 Отговор
    От 2 години живея в Германия и преди две седмици най накрая си купих кола: e36 318 ti Compact M44. Много е запазена. Взех я от едно малко селце.
    Мног съм щастлив!

    Коментиран от #10

  • 9 АДОЛФ

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "Я дай":

    Тук става въпрос за автомобили,не за боклуци 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 10 Знайко

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Тод":

    Доколкото знам купето е алуминиево и задницата е доста лека.
    Ако искаш да направиш нещо по въпроса,слагай един радиатор за парно с 8 ребра в багажника и ще разпределиш масите малко по-правилно!.

    Коментиран от #11, #12

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Тод

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "Знайко":

    За проходимостта през зимата е задължително да имаш нещо в задната част. Един или двама души на задната седалка също вършат работа. Но за управлението трябва редовно да я пъразсляш и се научаваш как реагира колата на хлъзгав път.
    Карах Лада над 10 години, след нея карам коли с предно, някои от които 3х мощни и мн по-комфортни, НО удоволствието от карането е доста под това на лада.
    За мен задното е най-голямата екстра на една кола и колкото по-елементарна е толкова по-голям кеф. Мечтата ми е е30 с 6 цилиндъра.
  • 13 Порно

    2 1 Отговор
    Редовия шестак на баварците е нещо уникално , най добрия двигател , който съм имал удоволствие да пришпоря. Дори дванайсетака на Бентли не дава това изживяване.
  • 14 Па съм я бе

    2 0 Отговор
    Нищо не произвеждат,поръчват в Китай да им произведат.зпосле умножават по десет,слагат етикет и продават на еврошараните.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.