Отидете към основна версия

2 248 4

Smart може да възроди култов модел

  • smart-
  • fortwo-
  • geely

ForTwo е любим на феновете на марката

Smart, марката, която е синоним на компактна градска мобилност, обмисля да възроди своя емблематичен модел Fortwo. След като преустанови производството на двуместния автомобил през 2024 г., след 26-годишна експлоатация, компанията проучва възможностите за връщане на любимия градски автомобил.

След партньорството си с Geely Smart се фокусира върху по-големи и по-премиум електрически модели като кросоувърите #1, #3 и #5. Въпреки това, признавайки трайната привлекателност на Fortwo, главният изпълнителен директор на Smart Дирк Аделман потвърди интереса на марката към повторното въвеждане на модела.

Предизвикателствата остават, най-вече свързани с бизнес аргументите за такъв малък автомобил. С оглед на променящите се производствени разходи и пазарни изисквания Smart проучва потенциални партньорства за споделяне на разходите за разработка и производство, което ще направи възраждането на Fortwo по-жизнеспособно предложение.

Въпреки че не са финализирани конкретни планове, възможността за връщане на пазара на нов Fortwo дава надежда на феновете на оригиналния градски автомобил.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 6 гласа.

Свързани новини