19 Юли, 2024 16:40 2 242 4

Smart може да възроди култов модел

  • smart-
  • fortwo-
  • geely

ForTwo е любим на феновете на марката

Smart може да възроди култов модел - 1

Smart, марката, която е синоним на компактна градска мобилност, обмисля да възроди своя емблематичен модел Fortwo. След като преустанови производството на двуместния автомобил през 2024 г., след 26-годишна експлоатация, компанията проучва възможностите за връщане на любимия градски автомобил.

След партньорството си с Geely Smart се фокусира върху по-големи и по-премиум електрически модели като кросоувърите #1, #3 и #5. Въпреки това, признавайки трайната привлекателност на Fortwo, главният изпълнителен директор на Smart Дирк Аделман потвърди интереса на марката към повторното въвеждане на модела.

Предизвикателствата остават, най-вече свързани с бизнес аргументите за такъв малък автомобил. С оглед на променящите се производствени разходи и пазарни изисквания Smart проучва потенциални партньорства за споделяне на разходите за разработка и производство, което ще направи възраждането на Fortwo по-жизнеспособно предложение.

Въпреки че не са финализирани конкретни планове, възможността за връщане на пазара на нов Fortwo дава надежда на феновете на оригиналния градски автомобил.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    8 0 Отговор
    "Смарт"отдавна не е смарт ❗
  • 2 Смарт форту без багажник

    15 0 Отговор
    Не е ли кифла в три тонен джип, която блее и говори путилифоня, не се вписва в градската среда в бг.
  • 3 Гледам

    1 0 Отговор
    на ляво - Smart. Гледам на дясно - и там нищо и тръгвам...
  • 4 Знайко

    1 0 Отговор
    Мой приятел , който е механик ми разправя история за подмяна на жило за километраж на Смарт.....с няколко думи се наложило да разглоби половината лява част на колата и отвътре и отвън.
    За завършек каза , че и А-класата е нещо подобно .
    Така , че май няма нужда да го възраждат това недоразумение.